La recepta

Arròs basmati amb ceba, pastanaga, panses i avellanes

Cada cap de setmana, els ingredients i tots els detalls de l'elaboració d'un nou i suculent plat

per Manel Baxerias, 6 d'abril de 2018 a les 17:18 |
Ingredients per a 2 persones:
 

100 grams d’arròs basmati
1 pastanaga
1 ceba
50 grams de panses

30 grams d’avellanes torrades
2 talls de pernil ibèric
Oli d’oliva verge
Sal marina
 
Preparació:
 
Primer rentarem l’arròs basmati amb aigua freda i el posem en una olla amb aigua i sal, en una proporció del doble d’aigua que d’arròs i més o menys en uns 12  minuts el tindrem cuit (de tota manera, seguim les instruccions de fabricant). Un cop fet l’escorrerem i el reservarem.
 
A continuació tallarem la ceba en brunoise i la posarem en una paella amb una mica d’oli i una mica del greix del pernil ibèric i ho sofregim a foc fluix.
 
Pelem i tallem les pastanagues en petites rotllanes no massa gruixudes i les afegim a la paella junt amb la ceba perquè les sofregeixin conjuntament.
 
Quan la ceba tingui un color transparent afegim les panses, tot això amb el foc baix. Tenim les panses un minut remenant junt amb la ceba i la pastanaga i afegim l’arròs i d’avellanes una mica trinxades . Barregem tots els ingredients a la paella i rectifiquem de sal i ja ho podem servir. 
 
Si l’utilitzem com acompanyament i posarem 3 o 4 cullerades soperes i si és plat principal el podem posar en un cèrcol tot coronat amb les rostes del pernil.
 
 

 

Arxivat a:
Cuina, cuina
Participació