infraestructures

El PSC porta les demandes de la Ronda Sud al Parlament

Entre d'altres, demanen "estudiar les conseqüències econòmiques i funcionals del soterrament"

per Redacció , 5 d'abril de 2018 a les 13:42 |
Una família, aprofitant un dels talls de la Ronda Sud per passejar | Jaume Ventura
Aquesta informació es va publicar originalment el 5 d'abril de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El PSC vol portar el debat de les millores a la Ronda Sud de Granollers al Parlament. El grup parlamentari ha presentat diverses propostes de resolució pel que fa a les millores que calen a la via.

En aquest sentit, volen que el Parlament insti el Govern a:


-Fer en el terminí màxim de tres mesos un estudi de caracterització del trànsit per la Ronda Sud de Granollers.

-Instar el Govern a que insti el govern espanyol a l'alliberament del peatge de l'AP-7 al terme municipal de La Roca del Vallès al termini de la seva concessió i a, complementàriament, estudiar mesures més immediates, com ara l'alliberament del peatge a vehicles de gran tonatge i de mercaderies perilloses per limitar l'ús d'aquesta tipologia de vehicles pel tram central i urbà de la Ronda Sud de Granollers o rutes alternatives.


-Estudiar les conseqüències econòmiques i funcionals del soterrament.

-Adoptar mesures que permetin la millora de la permeabilitat per a vianants de la Ronda Sud. En aquest sentit, habilitar un nou pas de vianants semaforitzat entre les rotondes de Lluís Companys i de Francesc Macià, a l'alçada del carrer Mare de Déu de Montserrat; un nou pas de vianants semaforitzat entre la rotonda de Francesc Macià i d'Esteve Terrades, a l'alçada del carrer Pla de Baix i Voluntaris'92: la millora de la seguretat en el pas de vianants de Lluís Companys, avui sense semaforitzar i atorgar més temps de pas al vianant en el pas de vianants amb polsador d'Esteve Terrades.


-Sol·licitar a la Direcció General d'Infraestructures del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, titular de la Ronda Sud C-352, la recerca d'instruments de col·laboració per a establir i finançar mesures de minimització de l'impacte en la qualitat ambiental (acústica i atmosfèrica) en les noves construccions i en les existents d'aquesta zona.

-Utilitzar asfalt sonoreductor en el tram central de la Ronda Sud en les operacions de manteniment del paviment asfàltic, com a mesura efectiva per reduir el soroll.

 

Participació