igualtat

Granollers participa en un projecte europeu per promoure l'esport de les dones en espais urbans

El projecte agrupa ciutats i organismes de 7 països diferents i durarà 18 mesos

| 12/03/2018 a les 13:17h
Arxivat a: Esports
Primera reunió del projecte a Guimaraes (Portugal) | Ajuntament de Granollers
L’Ajuntament de Granollers participa en el projecte europeu «SPORT for WOMEN in the URBAN PLACES» (SW-UP) (Esport per les Dones en llocs urbans) amb l’objectiu de promoure l’activitat esportiva de les dones en l’espai urbà com a eina per a la igualtat d’oportunitats i la inclusió social. Municipis i organismes de set països diferents participen en aquest projecte que durarà 18 mesos. 
 
Els objectius del projecte són:

- Crear una comunitat de pràctiques i plataforma "SW-UP" per als socis del projecte i altres parts interessades per compartir coneixements, problemes i pràctiques.
- Proporcionar un coneixement profund sobre els obstacles que tenen les dones per practicar aquest tipus d’esport.
- Augmentar la conscienciació i la participació de les dones en els esports i activitats físiques a l'aire lliure i en el disseny d'entorns urbans amigables per a dones.
- Definir i difondre unes directrius per promoure entorns urbans amigables per les dones i aconseguir augmentar la seva participació en esports i activitats físiques a l'aire lliure en l’àmbit local i europeu.
 
Entre les activitats que es desenvoluparan hi haurà una enquesta que vol recollir l’opinió de les dones sobre la pràctica esportiva i les barreres i inconvenients que hi troben. També es vol fer un recull de bones pràctiques i un programa pilot per desenvolupar accions per millorar aquest àmbit. I per últim, cada ciutat realitzarà un esdeveniment multiplicador per difondre els resultats del projecte a escala local.
 
 

També us pot interessar

 

COMENTARIS

No volem continuar viatjant al "seient" de les dones discriminades
Dones que ja hem dit prou!, 12/03/2018 a les 17:35
+2
-0
A "l'autobús" laboral, volem seure al seient de les PERSONES, al mateix seient que els homes. Sense cap distinció de gènere.
És prioritari reivindicar la igualtat dels salaris entre dones i homes. Un salari idèntic per realitzar un treball idèntic.
Milions de dones a Catalunya, de totes les edats i condicions, continuen discriminades. Des d'advocades a dones de la neteja. Elles cobren molt menys que els homes, però fan la mateixa feina que ells. Per què?
Perquè ha d'estar discriminat el fill que és educat, vestit i alimentat només per la seva mare, tota sola (monoparental), respecte del fill que és educat, vestit i alimentat només pel seu pare?
És mereixen més oportunitats els fills de famílies monoparentals regides per homes que els fills que viuen amb famílies monoparentals regides per dones?

Les dones esportistes a Catalunya que es guanyen la vida amb l'esport, són uns quants milers. El gran problema i les grans diferències les trobem al salari de la majoria de dones. O sigui, el 50% de la societat està discriminada.
En ple segle XXI continuem arrossegant un gran problema. Necessitem molta serenor, reflexió i empatia per a buscar la solució a aquesta GRAN injustícia.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
La concentració de Granollers s'ha convertit en una manifestació | @CUPGranollers
Jaume Ventura
01/01/1970
L'alcalde de Granollers insisteix amb la idea que els problemes polítics no s'han de resoldre amb presó, sinó amb política
Aspecte que oferia la Plaça de la Porxada de Granollers | @quicosala
Jaume Ventura
01/01/1970
La Plaça de la Porxada es torna a omplir amb crits en contra de la justícia espanyola
El missatge de Turull a les xarxes | NG
01/01/1970
Turull publica un emotiu missatge a les xarxes socials després de quedar detingut