La recepta

Quiche d'espinacs

Cada cap de setmana, els ingredients i tots els detalls de l'elaboració d'un nou i suculent plat

| 11/03/2018 a les 22:43h
Arxivat a: Cuina, cuina
Imatge il·lustrativa
Ingredients per a 6 racions:
 

1 paquet de pasta brisa refrigerada 
¼ de porro la part blanca
½ ceba
Un grapat d’espinacs frescos
50 grams de formatge Emmental ratllat
30 grams de formatge Parmesà ratllat
Un polsim de sal
3 llenques de bacó fumat tallat a daus
2 ous
150 ml. de llet evaporada
Sal i pebre
 
Elaboració:

Primer que res passeu els espinacs per la paella, sense oli, el temps just per a que es redueixin i eliminin tota l’aigua que porten. Tan bon punt es refredin els trinxem una mica i els reservem.

Sofregim, a foc lent, la ceba i el porro tot tallat en juliana i quant estiguin completament transparents incorporem els talls de bacó i els espinacs al sofregit,  ho deixem coure un parell de minuts i reservem.

Escalfem el forn a 200ºC.

Folrem amb la pasta brisa un motlle rodó baix. Amb el mateix paper del preparat cobrim l’interior, pressionant bé les parets del motlle, per tal d’evitar que les vores rellisquin i s’abaixin durant la cocció de la pasta, també posarem una mica de pes al interior per evitar que es bufi, podem cobrir-ho amb algun tipus de llegums, que podem guardar i reutilitzar la propera vegada. Posem a coure al forn i l’abaixem a 180ºC. Coem la pasta durant 15 minuts aproximadament. La pasta ha de quedar cuita però sense agafar gens de color.

Batem el ous i hi afegim la llet evaporada. Remenem tot bé i salpebrem. Incorporem la farsa que havíem reservat i tornem a remenar-ho bé. Retirem les llegums i el paper de forn del damunt de la pasta brisa, aboquem la barreja, d’ous, llet, espinacs i bacó, vigilant que no es vessi, desprès escampem per sobre els formatges ratllat.

Coem la quiche a 180ºC durant uns 15 a 20 minuts aproximadament, fins que hagi quallat del tot. Podem comprovar-ho si al punxar-la amb una forquilla o una broqueta de fusta, surt neta.

Deixem refredar lo suficient per desemmotllar-la i poder-la tallar.
 

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Els jutjats de Granollers
Els jutjats de Granollers | ACN
01/01/1970
La mesura estava pendent des d'octubre i s'havia paralitzat amb l'aplicació de l'article 155
El pòdium dels guanyadors del Gran Premi
El pòdium dels guanyadors del Gran Premi | Miquel Rovira Fotografia
01/01/1970
Marc Márquez i Valentino Rossi han completat el podi del Gran Premi Monster Energy de Catalunya de MotoGP
Un dels peatges de Catalunya
Un dels peatges de Catalunya | ACN
01/01/1970
El ministre de Foment, José Luís Ábalos, assegura que vol ser "coherent" amb els compromisos i propostes del PSOE