8 de març: vaga feminista

El passat i el present de les treballadores de Roca Umbert

Les dones que treballen a les instal·lacions es fotografien al mateix punt on, fa 50 anys, es van retratar les treballadores de la fàbrica tèxtil

per Redacció, 8 de març de 2018 a les 14:06 |
La foto de fa 50 anys, i la del 2018 | NG
Aquesta informació es va publicar originalment el 8 de març de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Una quarantena de les treballadores de Roca Umbert han aprofitat el 8 de març per fer pública la fotografia que s'han fet a les instal·lacions de la fàbrica. Ho han fet, però, en un lloc gens casual: just en el punt on, fa 50 anys, un grup de treballadores també van quedar immortalitzades en una imatge.

Segons Roca Umbert, la iniciativa s'ha fet " per destacar el paper que les dones han tingut en la història de la fàbrica i que segueixen tenint avui en dia". En aquest sentit, han recordat que "les dones han jugat un paper important en el procés d'industrialització de Catalunya, constituint la majoria de mà d'obra de les empreses tèxtils". "Per fer-nos visibles i per reivindicar el paper de les dones en la creació cultural, un sector en què els estadístiques encara ens són desfavorables", han afegit.

 

Participació