medi ambient

Granollers inventaria 12.000 dels 19.000 arbres que hi ha a la ciutat

A través d'un aplicatiu es pot consultar el nom comú, el nom científic, el diàmetre de l'arbre i una fotografia

per Redacció, 5 de març de 2018 a les 18:33 |
Aspecte que ofereix l'aplicatiu | NG
Aquesta informació es va publicar originalment el 5 de març de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Granollers ha posat en marxa un aplicatiu que permet consultar els 12.000 arbres que hi ha a carrers i places de la ciutat. En total, a la ciutat n'hi ha 19.000, però aquests 7.000 de diferència són els que es calcula que hi ha a petits boscos i parcs.

Es pot consultar al sistema entrant en aquesta web o en aquesta. Clicant sobre cada arbre, convenientment codificat, s'obté informació del nom comú, el nom científic, el diàmetre de l'arbre i una fotografia. A més, a partir d'un cercador, es pot saber, per exemple, el número d'arbres d'una determinada espècie o la seva varietat. D'aquesta manera, es pot saber que el lledoner és l'arbre més comú a la ciutat, ja que se n'han comptabilitzat més d'un miler. L'aplicatiu és també una bona eina de gestió per als jardiners municipals, que són qui n'actualitzen les dades.


Segons ha explciat l'Ajuntament de Granollers, tècnics municipals, de Medi Ambient i Espais Verds i de Sistemes d'Informació han treballat en una eina "que pretén posar en valor l'arbrat que té la ciutat". En una segona fase es preveu afegir informació addicional sobre els arbres com per exemple la quantitat de  CO2 que poden absorbir.

 

Participació