eleccions municipals 2019

Àlex Sastre, candidat del PDECat a Granollers per les eleccions muncipals

Ha estat l'únic que s'ha presentat a les primàries del partit | Diu que la ciutat "no ha canviat pràcticament gens" i que "conitnua deixant passar oportunitats"

per Redacció, 21 de febrer de 2018 a les 20:08 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 21 de febrer de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.


Àlex Sastre repetirà com a candidat del PDECat a les eleccions municipals que se celebraran la primavera de l'any 2019. Sastre tornarà a tenir la responsabilitat -ja va ser candidat el 2015- després d'haver estat l'únic candidat que s'ha presentat a les primàries que ha convocat el partit de cara a escollir el que serà el cap de cartell de la formació. Sastre ha estat escollit amb 28 vots a favor i una abstenció.


En el seu discurs ha recordat que fa poc es compliran quatre anys des que va ser proposat per ser el candidat a l’alcaldia de Granollers. "Han canviat moltes coses, però moltes altres no i aquestes són les que em porten a tornar a ser candidat". En aquest sentit, ha criticat que des de llavors la ciutat "no ha canviat pràcticament res" i creu que això ha de canviar: "Tenim un govern municipal liderat pel mateix, acompanyat pels mateixos i amb un projecte esgotat i esllanguit pel temps. Granollers continua sent una ciutat de tastets on podem trobar una mica de tot però molt de res. Una ciutat que continua deixant passar oportunitats. Una ciutat on es compleix la màxima que la millor política és que hi hagi la mínima politica".

Sastre també ha tingut temps per recordar els presos polítics, la vergonya democràtica que suposen i l'exili del president Carles Puigdemont i els consellers Puig, Ponsatí, Serret i Comín, per la fúria repressora de l’Estat, després de la victòria de la gent el dia 1 d’octubre.


Sastre ha destacat que continua sent "el granollerí fill del Josep, el petit de cal Sastre, i la Pili de l’Ajuntament, que va arribar amb 20 i pocs anys des de Valladolid". També "el que renuncia al dogma i vol seguir tenint una mentalitat oberta", "el que ha vist encara més incrementada la seva sensibilitat social i la seva convicció que no hi ha riquesa a repartir si no hi ha ningú que la generi" i "el que segueix amb les ganes insubornables de dedicar els millors anys de la seva vida a la seva ciutat, Granollers".

Tot i això, també ha reconegut que la derrota del 2015 l'ha fet canviar: "La derrota, el fracàs del 2015 -perquè no em reca dir que vaig fracassar- m’han fet créixer. Ara ja sé el pa que s’hi dona. Us vaig dir fa 4 anys que la política era una cursa de fons. Ara també us puc dir que és sobre un camp de mines. Però què voleu que us digui, m’agrada córrer molts quilòmetres sobre un terreny difícil". Sastre ha insistit en la necessitat de fer bona política: "He conegut molts més electors, molts més ciutadans. I he descobert més la capacitat de transformació de la política, i en especial de la política municipal. I he descobert més el gran poder d’aquesta política municipal: la proximitat. La proximitat amb les persones. I sé que la llavor de la nova política, però sobretot, de la bona política, són els pobles i ciutats. Són els Ajuntaments. Fer política municipal és fantàstic. I si a l’oposició és fantàstic, governant ja deu ser l’hòstia. I a això aspirem. L’objectiu és transformar. Transformar Granollers en el Granollers que somiem".


Ciutat d'oportunitats 

Sastre ha continuat el seu discurs reclamant que Granollers sigui una ciutat d'oportunitats: "On la seva gent hi pugui viure dignament i guanyar-se bé la vida. Que lluiti contra la crisi econòmica i mentre ajuda aquells qui pitjor s’ho estan passant, generi les condicions que fan que no hi hagi d’haver gent que s’ho passa malament. No hi ha riquesa a repartir si ningú la crea". En aquest sentit, ha parlat de dos pilars: "La indústria i el comerç ens identifiquen i ens fan pròspers". També ha demanat, però, que s'aprofitin les oportunitats: "Que no deixi passar trens com els de la universitat, com els del circuit, com els dels equipaments de país que per covardia no hem sabut ubicar a Granollers".

També ha demanat places, carrers i parcs "menys dures i grises i més acolorides". Una ciutat verda afronti la lluita contra la contaminació atmosfèrica, des del foment de la mobilitat sostenible fins a l’impuls de més zones verdes dins de la pròpia ciutat, prenent com a punt d’inici l’eix Torras Villà - plaça Barangé. I que tingui Palou com un nucli potent de productors de quilòmetre 0.

Sastre també ha posat sobre la taula que hi hagi "escoles i instituts de qualitat, amb una aposta ferma per la Formació Professional". Que sigui una ciutat intel·ligent i connectada "que es modernitzi, que vagi més enllà de can Mònic, de les serres de llevant i de ponent i de Palou integrada en el moviment de les smart cities".

Ciutat de país i capital comarcal 

El candidat ha demanat una Granollers "que entengui que el seu motor fonamental és la societat civil i el seu teixit. Que retorni el lideratge des d’una sola persona a un equip i a la seva gent. Que són els veritables protagonistes de la història de Granollers". També una ciutat del país "que entén, que empatitza, que dona la cara i que impulsa el moment que viu Catalunya en lloc d’intentar passar-hi de puntetes. Que és solidària i comparteix les lluites de la democràcia i la llibertat".

Pel que fa a la comarca, ha demanat una Granollers "que sap que és la capital del Vallès Oriental i que vol exercir com a tal i que forma part d’un territori més ampli, el Vallès, i que té ganes de liderar projectes que li aportin personalitat i no que l’anestesiïn".

Finalment, Sastre ha reconegut que construir la Granollers que es planteja "és un repte molt complex" que necessita la participació de la gent.

 

Participació