«La Marató» de TV3 i Catalunya Ràdio d'aquest any estarà dedicada al càncer

La malaltia és la primera causa de mort entre els homes i la segona entre les dones

per Redacció, 21 de febrer de 2018 a les 12:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 21 de febrer de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

El plató de l'any passat de TV3. Foto: @la_marato


La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio d'aquest any estarà dedicada aquest any al càncer i destinarà la recaptació a l'esforç divulgatiu i impulsor de la recerca biomèdica a la malaltia, que representa la primera causa de mort entre els homes i la segona entre les dones. A més, la taxa d'incidència del càncer és molt alta entre la població, ja que es calcula que al llarg de la seva vida afectarà un de cada dos homes i una de cada tres dones.


Segons el departament de Salut, els casos d'aquesta malaltia creixeran fins al 2025 per l'envelliment de la població, tot i que es preveuen que la incidència es redueixi posteriorment gràcies a les campanyes d'educació en salut, ja que segons els experts, el 40% dels casos es podrien prevenir amb uns hàbits de vida saludables, com fer exercici, seguir una dieta equilibrada, controlar el pes, limitar el consum d’alcohol i abstenir-se de fumar, entre d’altres.

Així mateix, també insisteixen en la importància de seguir els programes de detecció precoç dels tumors de mama, de coll d'úter i de còlon, així com dels plans de vacunació per prevenir els virus relacionats amb el desenvolupament del càncer, com el papil·loma humà.


La temàtica d’aquesta edició ha estat aprovada pel Patronat de la Fundació a proposta de la Comissió Assessora Científica a partir de les sol·licituds rebudes en l’última convocatòria de propostes de malalties, celebrada al 2017. De forma bianual, la Fundació fa una crida a les associacions mèdiques, de pacients i de familiars de pacients perquè proposin malalties per ser tractades en el programa.

Des de 1992, La Marató ha recaptat més de 170 milions d’euros i ha finançat 794 projectes de recerca que han implicat 7.300 investigadors, gràcies a la solidaritat de la societat, tot convertint-se en una de les principals fonts impulsores de la recerca biomèdica a Catalunya.

 

Participació