llei de segona oportunitat

​Un jutjat de Mollet allibera una dona d'un deute de més de 100.000 euros aplicant-li la Llei de segona oportunitat

Té 43 anys, una discapacitat motriu del 43% i només cobra una ajuda per atur de 436 euros

per Redacció, 19 de febrer de 2018 a les 23:12 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 19 de febrer de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.


 

El jutjat de primera instància de Mollet del Vallès ha aplicat a Liliana Esther Guzmán la Llei de segona oportunitat i l’ha exonerat de pagar els més de 100.000 euros que havia acumulat de deute, segons ha informat en un comunicat Repara tu deuda. La veïna, casada i amb tres fills al seu càrrec, havia anat demanant crèdits a diverses entitats bancàries fins arribar a una xifra que no podia assumir: “Era una situació insostenible. Embargats per tot arreu és impossibñe viure i mantenir tres nens”, ha declarat Guzmán, que té una discapacitat motriu del 43% i cobra una ajuda per atur de 436 euros.

La sentència explica que la veïna, després de dos anys de procés, ha sol·licitat acollir-se al Benefici d’Exoneració total del Passiu Insatisfet (BEPI) “per la seva incapacitat d’afrontar la situació de sobre endeutament que viu".


La Llei de segona oportunitat, que va entrar en vigor el juliol del 2015, permet exonerar a particulars i autònoms del pagament del deute a creditors sempre que es demostri que prèviament s’ha actuat de bona fe i intentant aconseguir un acord amb els creditors per aplaçar el deute, fixar un calendari de pagament inferior a deu anys o pagar-la a través de la cessió de béns. Si no s’aconsegueix aquest acord, es pot demanar un concurs de creditors amb la mediació d’un jutge i sol·licitar davant del tribunal l’exoneració parcial o total del deute.
 

 

Participació