estalvi energètic

Estalvi d'aigua i d'electricitat la primera setmana de la marató de l'Estalgia

Aquesta setmana es fan tres activitats per promoure l'estalvi d'una manera pràctica, adreçades a famílies, alumnes i treballadors dels centres educatius

per Redacció, 13 de febrer de 2018 a les 17:28 |
La marató de l'Estalgia de Granollers | Ajuntament de Granollers
Aquesta informació es va publicar originalment el 13 de febrer de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El seguiment de la primera setmana de la marató de l'Estalgia -que durant aquest mes de febrer es proposa reduir un 10% el consum d'aigua, gas i electricitat en cinc centres educatius granollerins- revela que en quatre equipaments s'ha aconseguit estalviar aigua (Escola Municipal del Treball, Centre Vallès, escoles Salvador Espriu i Joan Solans) i que en dos s'ha reduït el consum d'electricitat (Espriu i Solans). Pel que fa al consum de gas natural, no ha baixat en cap dels cinc equipaments. 

Segons ha explicat l'ajuntament de Granollers, cal tenir en compte que els primers vuit dies de la marató de l'estalvi energètic han coincidit amb unes temperatures màximes i mínimes per sota de la mitjana. La situació de fred, pluja i neu no ha permès a les escoles baixar el consum d'aigua i gas, i ha costat més mantenir els centres climatitzats.      


Tallers per estalviar energia

Aquesta setmana es faran dues xerrades, a càrrec de l'expert i col·laborador de la Diputació de Barcelona Jordi Martí. La primera serà demà dimecres (10 h, Centre Vallès), adreçada al públic en general, alumnes i famílies, en què es donaran pautes d'estalvi domèstic; la segona, dijous (10 h, EMT) s'adreça als equips de treballadors de les escoles i es parlarà sobre com estalviar als equipaments. A més, divendres, dia 16, es farà a l'escola Salvador Espriu un taller amb el joc Actiwat per promoure l'estalvi d'energia, amb alumnes de 5è curs (sessions de 10 a 11 h i d'11.30 a 12.30 h). 

 
Reduir un 10%


El dia 1 de febrer engegava la tercera edició de la marató de l'estalvi energètic, l'Estalgia, amb la participació de cinc centres educatius: l'Escola Municipal del Treball, el Centre Vallès i les escoles Salvador Espriu, Joan Solans i Granularius.

L'Estalgia promou, durant tot el mes, una campanya de bones pràctiques per aconseguir un canvi d'hàbits en l'ús responsable de l'energia. El propòsit és reduir un 10 % els consums d'aigua, electricitat i gas en aquests cinc equipaments. Per això, s'està fent un seguiment setmanal dels consums i es fan accions per reduir-los. Els diners estalviats -en la 1a i 2a edició de l'Estalgia es va arribar als 16.000 i 3.000 euros, respectivament - es destinaran a finalitats solidàries, sobretot, a reduir els efectes de la pobresa energètica, a través dels Serveis Socials municipals.   

A més de Granollers, nou municipis participen a l'Estalgia: Barcelona, Esplugues de Llobregat, Malgrat de Mar, Manresa, Sant Boi de Llobregat, Sant Cugat del Vallès, Vilanova i la Geltrú i Palau-Solità i Plegamans. En total, 93 equipaments públics amb 2.500 treballadors, 12.000 alumnes i 150.000 usuaris. 

 

 

Participació