medi ambient

​Granollers, millor ciutat recicladora de vidre del mes de gener

El municipi ha passat de reciclar 1,41 quilos el gener de 2017 a 1,91 el gener de 2018 | La capital del Vallès Oriental participa en un concurs amb onze municipis catalans que convoca Ecovidrio

per NacióGranollers, 9 de febrer de 2018 a les 12:18 |
La instal·lació del contenidor d'or a la plaça Barangé quan Granollers es va proclamar ciutat guanyadora del mes de novembre de 2017 | Ajuntament de Granollers
Aquesta informació es va publicar originalment el 9 de febrer de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Granollers ha guanyat El Contenidor d'Or del mes de gener i ja suma dues victòries en la competició que convoca Ecovidrio en què participen onze municipis, amb l'objectiu d'incentivar el reciclatge de vidre entre la població. La taxa de reciclatge de vidre de Granollers, és a dir, els quilos de vidre que es reciclen per cada habitant, ha passat de ser de 1,41 el gener de 2017 a 1,91 el gener de 2018, fet que suposa un augment del 35,42%. 

En reconeixement a la implicació de la ciutadania de Granollers amb el reciclatge del vidre, El Contenidor d'Or quedarà instal·lat al carrer de la Mare de Déu de Montserrat-cantonada amb el carrer del Camp de les Moreres durant tot el mes de febrer, fins que es conegui el nou guanyador mensual.   


En segona posició s'ha situat Vilafranca del Penedès, que ha aconseguit fer créixer la taxa en un 34,57%, i el Prat de Llobregat completa el podi amb un augment del 34,40%. Tenint en compte els resultats del gener, la classificació general està encapçalada per Vilafranca del Penedès, Girona i Badalona i Granollers se situa en sisena posició.

Concurs des del mes de novembre fins l'abril

El concurs del Contenidor d'Or va començar el dia 1 de novembre i s'allargarà fins al 30 d'abril. Cada mes es continuaran mesurant els residus de vidre que es reciclin dels municipis participants i es compararan amb els reciclats durant el mateix mes de l'any anterior. Això servirà per proclamar mensualment un municipi guanyador, on s'instal·larà El Contenidor d'Or. En finalitzar els sis mesos de concurs, el municipi que més hagi augmentat la taxa mensual de reciclatge de vidre serà el guanyador final i podrà fer realitat un projecte de ciutat.

L'actualitat de la competició es pot seguir a través d'aquesta pàgina web on, a més de consultar el rànquing i conèixer mensualment el municipi guanyador, es poden llegir els detalls del concurs i els motius per reciclar els envasos de vidre.


Beneficis del reciclatge de vidre 

El 100% del vidre dipositat al contenidor verd es recicla i s'utilitza per fabricar nous envasos de vidre, aconseguint nombrosos beneficis mediambientals, socials i econòmics. Amb un gest tan senzill com separar els residus d'envasos de vidre i llençar-los a l'iglú verd, es redueixen les emissions de CO2 i el consum d'energia, s'estalvien matèries primeres, es frena la crescuda dels abocadors i es creen nous llocs de treball.
 

 

Participació