participació

Ja s'han presentat més de 60 propostes als Pressupostos Participatius de Granollers

El termini per presentar idees finalitza el 18 de febrer

Ja es poden fer propostes per incloure als Pressupostos Participatius de Granollers

| 07/02/2018 a les 18:43h
Arxivat a: Economia, participació ciutadana, Pressupostos Participatius Granollers, Pressupostos Participatius
El procés per crear els Pressupostos Participatius de Granollers ja compten amb 60 propostes. Les propostes es poden presentar fins el 18 de febrer en aquesta web. Tal i com ja s'ha fet en diversos municipis, es tracta que la ciutadania proposi i decideixi inversions municipals, que en el cas de Granollers seran per valor d'un milió d'euros dels pressupostos municipals de 2018 i de 2019 (500.000 euros cada any). Per tal de clarificar el procés, en aquesta mateixa web es pot consultar una guia breu en què es detallen com han de ser les propostes per ser considerades vàlides, com i on s'han de presentar i les diferents fases que han de culminar en la votació d'unes determinades actuacions que es portaran a terme. Per rebre assessorament per entrar una proposta us podeu adreçar a l'Oficina d'Atenció Ciutadana (c. Sant Josep, 7) o als centres cívics.

Poden presentar propostes totes les persones que viuen o treballen a Granollers independentment de la seva edat o nacionalitat. Les propostes es poden presentar de forma individual, en grup, amb una associació o col·lectiu, grup classe, família, etcètera.

A banda de les dades personals o de l'entitat que presenta la proposta, caldrà explicar quina necessitat es pretén resoldre, el col·lectiu a qui beneficia, la descripció de l'actuació a realitzar, el pressupost estimat (no obligatori), la ubicació (no obligatori), la categoria (mobilitat i seguretat vial, equipaments municipals, espais verds i paisatge urbà, espais d'oci i lleure, infraestructures, altres). A més s'hi poden annexar fotografies, dibuixos, plànols o vídeos que millorin l'explicació.

Les propostes presentades han de complir amb determinades condicions: tenir un interès general i de gaudi per a tota la població; donar resposta a una necessitat o problemàtica específica; concretar la inversió a realitzar i que sigui valorable econòmicament; ser viables tècnicament; i no superar la quantitat econòmica de 150.000 euros per projecte, entre d'altres requisits. Per tant, no es podran acceptar aquelles propostes que facin referència al manteniment, la neteja d'espais o la programació d'activitats. 

Del 2 al 15 de maig totes les persones a partir de 16 anys empadronades a Granollers podran votar els 5 projectes que els agradin més.

COMENTARIS

el que no veig clar és...
Anònim, 08/02/2018 a les 13:05
+0
-0
...que es pugui votar des de la pròpia web, però també des de l'Oficina d'Atenciò al Ciutadà de Granollers.
Com quedarà garantit que una persona no vota dues o tres vegades per una mateixa proposta?

Crec que manca transparència.
Espero que no haya tongo
Anònim, 08/02/2018 a les 18:31
+0
-0
Veo que la gente se ha volcado diciendo lo que piensa y proponiendo proyectos para los barrios.
Es la primera vez que los que vivimos en Granollers tenemos derecho a demostrar y proponer lo que creemos que le falta a nuestra ciudad. Despues de toda esta ilusión que ha nacido de la gente que normalmente no tiene voz en las decisiones politicas seria un fracaso si como dice el comentarista anterior se decidan los proyectos ganadores votando sin las minimas garantias de transparencia.
Esperemos que todo se haga con luz y taquígrafos y no como viene haciéndose hasta ahora con el sorteo de las 65 personas paradas de Granollers que tienen derecho a recibir un sueldo trabajando 9 meses para el ayuntamiento. Las dos cosas deberian hacerse ante notario.
Tenemos la oportunidad de hablar de democracia con Mayúsculas, ojalá y no se vuelva nunca más a las minúsculas.
Ánimo a todos los participantes.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
L'obra 'El senyor de les baldufes'
L'obra 'El senyor de les baldufes' | Videostudi
01/01/1970
La fira s’acomiada superant el 80% d’ocupació en els diferents espais del municipi
Una de les pintades amenaçants contra Quim Torra que algú ha pintat a Granollers
Una de les pintades amenaçants contra Quim Torra que algú ha pintat a Granollers | @torresaguilo
01/01/1970
Durant tres divendres de juny es faran activitats on les lletres conviuen amb les arts escèniques i la música en viu