som 27 i més

L'encausat de Granollers per l'ocupació de la UAB recull als jutjats la notificació per deixar d'estar en crida i cerca

Diu que estava “cansat d’esperar” i que té ganes “de tornar a la normalitat”

per Jaume Ventura, 7 de febrer de 2018 a les 18:02 |
Els encausats per ocupar la UAB, a la roda de premsa que van fer fa un mes | Albert Hernàndez
Aquesta informació es va publicar originalment el 7 de febrer de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Víctor Rodilla, el jove granollerí encausat per l’ocupació de la UAB, s’ha desplaçat als jutjats de Cerdanyola a buscar la notificació amb la que se l’informava que s’inicia el judici oral per deixar d’estar en crida i cerca. En una nota a la qual ha tingut accés NacióGranollers, Rodilla justifica aquesta decisió “cansat d’esperar i amb ganes de tornar a la normalitat, sense dependre dels tempos dels mossos ni del desgast que això suposa”. A més, reconeix que “volia sortir d’aquest segrest i tornar al Pallars on actualment hi ha la meva vida, on hi estic vivint i treballant” i que no podria assumir la fiança de 14.000 euros que se li hagués imposat.

Rodilla defensa que en cap moment s’ha amagat i que només creuen que defensar la universitat pública no és cap delicte: “He donat la cara tots els dies, estan a casa esperant que es realitzés la detenció perquè el jutge fes efectiva la notificació”. En aquest punt, recorda que va participar en diverses rodes de premsa i actes públics juntament amb altres imputats. El jove, però, reconeix que tota la situació el va “sobrepassar” i que es van posar en alerta per la possible detenció: “Es va veure la immensa solidaritat que té aquest poble del que estic enamorat”, confessa. També explica que els Mossos d’Esquadra van anar a casa dels seus pares a detenir-lo quan ella no hi era.


Rodilla també ha fet un repàs de tot el procediment. Primer, ha recordat que una detenció va activar totes les alarmes que hi havia més ordres de crida i cerca que no havien estat notificades. També ha defensat que no considera legítim un procés que creu que està “ple de despropòsits i irregularitats” i que es vol judicialitzar el problema: “És un procés polític, on el principal objectiu ha sigut desmobilitzar el moviment estudiantil mitjançant la por i el xantatge. L’únic escenari on s’han de trobar solucions és al carrer, i no els tribunals amb la instrumentalització d’una fiscalia embogida i cegada”, ha reblat.

Finalment, el jove diu que les detencions són “una fase més de la repressió. La fiscalia segueix demanant entre 11 i 14 anys de presó i multes de 9.000 euros per cap, i la UAB segueix exigint una responsabilitat civil de més d’11.000 euros”. “Nosaltres seguirem, seguirem lluitant, seguirem construint i no ens cansarem mai. No tenim por”, finalitza. 

 

Participació