neteja

PDECat-Demòcrates denuncia que Granollers «continua tenint un problema de manca de neteja»

Àlex Sastre i Oriol Vila proposen modificacions en el contracte per millorar el servei i una campanya de civisme

per Redacció , 24 de gener de 2018 a les 08:27 |
El regidor de PDECat-Demòcrates a Granollers, Àlex Sastre, durant l'atenció als mitjans | PDECat-Demòcrates
Aquesta informació es va publicar originalment el 24 de gener de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El grup municipal del PDeCAT-Demòcrates ha tornat a referir-se al servei municipal de neteja i recollida d’escombraries, per denunciar que “se segueixen produïnt a Granollers imatges de manca de neteja que són inadmissibles”. ​El grup ja havia fet una queixa molt similar el setembre de 2016, quan es van fer ressò de les queixes d’uns veïns de la Font Verda.

“En aquell moment estàvem en una situació d’anys de pròrroga i a l’espera de la concessió del nou contracte de neteja, però ja vam dir aleshores que vèiem complicat que aquest nou contracte resolgués determinats problemes​”. A parer del grup municipal, que asseguren que aquestes festes nadalenques "ha estat observant i rebent per part de ciutadans imatges de manca de neteja i acumulació de brutícia", “quan un servei no funciona s’hi han de fer modificacions”.


En primer lloc, asseguren que “cal tenir en compte que vam demanar que s’incorporés una persona a la plantilla de l’Ajuntament per fer un seguiment exclusiu del contracte de neteja​. Això es va demanar al setembre del 2016 i no s’ha incorporat definitivament fins fa escasses setmanes. Estem pagant gairebé 5 milions d’euros anuals i s’ha d’estar a sobre de com es gestiona aquest servei​”.

També han explicat que es va fer la demanda d’”incorporar al servei algun sistema (podria ser un pesatge dels camions) per optimitzar la recollida d’escombraries en funció de les zones i els dies que més residus es generen”. Aquest servei creuen que es podria pactar amb l’empresa i incloure a través d’una modificació de contracte que no generés un càrrec econòmic extra.


Els regidors han posat de manifest que, per tal de poder tenir un coneixement més profund de la valoració que fan els ciutadans dels serveis municipals, es facin enquestes que serveixin per poder-los millorar.

Finalment, Sastre, que ha comparegut acompanyat del regidor Oriol Vila, ha remarcat que “cal no oblidar que no és més net qui més neteja sinó qui menys embruta”. Per tal de deixar clar que la neteja de la ciutat és responsabilitat de tots i no només de l’Ajuntament, han proposat “que es porti a terme una campanya de civisme per tal d’impulsar també les bones pràctiques de reciclatge, que en un futur proper, a més, ens estalviaran molts diners com a ciutat”. 

 

Participació