el futur de la comarca

Els reptes de l'ocupació i la formació pel treball al Vallès Oriental, a debat a Granollers

Es celebra la primera comissió sectorial per a la redacció de la diagnosi territorial del futur Pla Estratègic de Desenvolupament Econòmic Local i l’Ocupació | La precarietat laboral i l’elevada taxa d’atur femení, alguns dels problemes detectats

per Redacció , 18 de gener de 2018 a les 17:08 |
Imatge de la jornada | Taula Vallès Oriental Avança
Aquesta informació es va publicar originalment el 18 de gener de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Centre de Serveis a les Empreses de Can Muntanyola de Granollers ha celebrat la primera comissió sectorial per a la redacció de la diagnosi territorial del futur Pla Estratègic de Desenvolupament Econòmic Local i l’Ocupació del Vallès Oriental. Aquesta primera Comissió tractava l’àmbit de l’Ocupació i la formació pel treball, i tenia com a objectiu la definició dels principals reptes de la comarca en aquesta matèria.

Una cinquantena d’agents públics i privats relacionats amb el desenvolupament econòmic i l’ocupació al Vallès Oriental van participar per tal de poder debatre, identificar i consensuar els principals problemes del mercat de treball, la formació pel treball i la gestió i governança dels actors que participen d’aquests àmbits.

 
Del mercat de treball es van detectar reptes com la precarietat laboral, la desigual recuperació econòmica de cada sector econòmic i la dificultat d’ocupar a determinats col·lectius com els aturats majors de 55 anys i l’elevada taxa d’atur femení.

 
Pel que fa a la formació pel treball els membres de la comissió van destacar que l’oferta i la demanda no s’ajusta als requeriments del teixit productiu local, que existeix una dificultat d’accés a la formació de la població sense estudis i que la formació al llarg de la vida és un element clau per garantir l’ocupació i l’adaptació als canvis constants dels requeriments empresarials.

 
Per últim, sobre els reptes de la gestió i governança de l’ocupació i la formació a la comarca el grup va destacar la manca real de planificació i tractament transversal de les polítiques en matèria d’ocupació i formació, l’excessiva rigidesa dels programes ocupacionals i l’escassa participació del teixit empresarial i d’altres actors clau en el disseny i implementació de les actuacions.

La següent comissió sectorial se celebrarà el proper dimecres 24 de gener a la Masia Can Carrancà de Martorelles i tractarà temes d’infraestructures, mobilitat i la logística.
 
En el marc de la Taula de concertació territorial Vallès Oriental Avança la comarca ha iniciat, amb l'ajuda i el cofinançament de la Diputació de Barcelona i del Servei Públic d'Ocupació de Catalunya, el Programa Estratègia Vallès Oriental Avança. La seva finalitat és la redacció del Pla Estratègic de Desenvolupament Econòmic Local i l'Ocupació del Vallès Oriental 2018-2025.
 

 

Participació