La recepta

Crema de nyàmeres

Cada cap de setmana, els ingredients i tots els detalls de l'elaboració d'un nou i suculent plat

per Manel Baxerias, 13 de gener de 2018 a les 15:20 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 13 de gener de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Ingredients per 4 persones:

800 grams de nyàmeres

1 porro sols  la part blanca
1 bric de llet evaporada
2 cullerades de mantega
la mateixa proporció en oli d’oliva

Oli d’oliva extra verge per decorar
1 polsim de pebre negre i sal

Preparació:

Pelem les nyàmeres, les tallem en làmines i les posem en agua. Per altra banda comencem el sofregit amb el porro tallat en brunoise (nomes part blanca), la mantega i l’oli. Sofregim sense deixar que agafi color i hi incorporem les nyàmeres que teníem en aigua, escorregudes, deixant-les coure un parell de minuts, mentre remenem per tal d’evitar que agafin dolor. Tot seguit incorporem aigua o bé un brou de pollastre suau fins a cobrir i una mica més deixem coure uns 40 minuts, fins que veiem que les plaques de nyàmera estan cuites (toves).

Un cop cuit tot passem per el turmix (batedora) i tornem a posar al foc el puré resultant incorporant-hi la llet evaporada, remenem fins a  que tot s’integri i posem sal i pebre al gust.
 
Al moment de servir decorarem amb unes broquetes de làmines de nyàmera fregides i un raig d’oli extra verge al plat, opcionalment podem afegir-hi unes flors de romer.

Bon profit

*Per als que no sapigueu que  és la nyàmera (Helianthus tuberosus). La nyàmera (nyama), pataca (" de pala, " de canya o " petorrera), patatxo, patata de canya o batata de la Noguera, topinàmbur o heliant és una planta conreada pel seu tubercle que pertany al mateix gènere que el gira-sol (Helianthus). Coneguda com a Jerusalem-artichokes en anglès o Topinambour en francès.

 

Arxivat a:
Cuina, cuina
Participació