participació

Ja es poden fer propostes per incloure als Pressupostos Participatius de Granollers

Els projectes presentats han de tenir un pressupost màxim de 150.000 euros cada un

Del 2 al 15 de maig hi haurà les votacions

| 10/01/2018 a les 16:49h
Arxivat a: Política, Pressupostos Participatius Granollers, Pressupostos Participatius, participació ciutadana, Pressupostos

 

Des d’aquest dimecres ja es poden fer propostes per incloure als Pressupostos Participatius de Granollers. Es pot fer a través d'aquesta web i també a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (c. Sant Josep, 7) o als centres cívics. Al final es decidirà a què van destinats un milió d’euros del capítol d’inversions dels pressupostos municipals de 2018 i de 2019 (500.000 € en cada anualitat pressupostària).

Els projectes presentats han de tenir un pressupost màxim de 150.000 euros cada un. Poden ser inversions de qualsevol àmbit de competència municipal. “Una inversió és allò que l’Ajuntament pot construir o adquirir i que la seva duració prevista és superior a un any. Els projectes a presentar per tant poden significar la construcció, adequació o reforma d’equipaments municipals, espais o infraestructures urbanes durables”, segons ha precisat el consistori.

En aquest sentit, precisen que es poden considerar inversions la creació de noves infraestructures o reposició de les existents; la compra, construcció o reforma d’edificis i equipaments de titularitat municipal; l'adquisició o reposició de vehicles o l'adquisició d'aplicacions informàtiques i propietat intel·lectual. En canvi, no es consideren inversions les despeses per a la contractació de personal, la prestació de serveis o realització d'activitats per part d'entitats sense ànim de lucre, empreses, cooperatives o autònoms. Entre d'altres, per exemple, l'organització d’esdeveniments, campanyes educatives o de sensibilització, les exposicions i intervencions urbanes artístiques o socials efímeres, les enquestes o estudis, o la dinamització de teixit associatiu, veïnal, educatiu, esportiu… Tampoc se’n consideren el manteniment d'infraestructures i equipaments, la concessió de subvencions, ajuts o altres tipus d’assistència econòmica o la reforma d’espais o equipaments que no siguin de titularitat municipal.

Poden presentar proposta totes les persones que viuen o treballen a Granollers. També es pot presentar de forma individual, en grup, amb família, amb els amics o amb la teva entitat.

Un cop presentada la proposta, del 19 de febrer al 15 d’abril es farà la validació i valoració tècnica de les propostes.  Durant tot el procés la comissió de participació del Consell de Ciutat farà el seguiment, assenyalarà les propostes que compleixin tots els criteris i controlarà l’execució.

Un cop seleccionades les propostes, del 16 al 30 d’abril se’n farà la presentació pública i del 2 al 15 de maig totes les persones a partir de 16 anys empadronades a Granollers podran votar els 5 projectes que els agradin més.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Coques de Sant Joan
Coques de Sant Joan | Juanma Peláez
01/01/1970
Les preferides són les de fruita amb pinyons i la de llardons, amb preus que oscil·len entre els 16 i 35 euros
01/01/1970
De moment, no es munten serveis autobusos
Els jutjats de Granollers
Els jutjats de Granollers | ACN
01/01/1970
La mesura estava pendent des d'octubre i s'havia paralitzat amb l'aplicació de l'article 155