Barcelona: transport públic

Confirmada la pujada de la T-10: anar de Granollers a Barcelona costarà 0,65 euros més

L'Autoritat del Transport Metropolità aprova per unanimitat que les tarifes augmentin prop del 2%, en línia amb l'IPC

per Jordi Bes , Barcelona, 28 de desembre de 2017 a les 14:35 |
Tren a l'estació de Granollers Centre | ACN / Maria Fernández Noguera
Aquesta informació es va publicar originalment el 28 de desembre de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Metro de Barcelona. Foto: Adrià Costa


L'increment dels preus del transport públic per al 2018 s'ha confirmat. L'Autoritat del Transport Metropolità (ATM) ha reunit aquest dijous el seu consell d'administració per aprovar les noves tarifes, i ha aprovat per unanimitat augmentar-les prop del 2%, en la línia de l'increment interanual de l'IPC. La pujada implicarà que l'abonament de 10 viatges d'una zona, el més utilitzat, torni a valer més de 10 euros. En concret, passarà dels 9,95 euros d'ara als 10,20. En el consell s'han decidit totes les tarifes del transport integrat de Barcelona i voltants d'una a sis zones. Per exemple, anar de Granollers a Barcelona costarà 0,65 euros més, passant dels 26,75 de fins ara a 27,40 euros. En el cas de Mollet (dues zones), el preu també pujarà i passarà de 19.60 a 20,10 euros.


La reunió anual per revisar les tarifes no ha estat com les habituals. El consell el presideix la Generalitat perquè és l'administració majoritària a l'ATM –50%-, mentre que la meitat restant se la reparteixen entre l'Ajuntament de Barcelona i l'Àrea Metropolitana (ATM). Amb el cessament del Govern derivat de l'aplicació de l'article 155 de la Constitució per reprimir el procés independentista, no l'ha encapçalat com és habitual el conseller de Territori i Sostenibilitat, que és Josep Rull. L'executiu de Rajoy ha delegat la presidència de la sessió al secretari d'Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat, Ricard Font. El govern espanyol, com fa cada any, ha pogut enviar-hi un representant en qualitat d'observador.

El govern municipal d'Ada Colau havia intensificat en els darrers dies la pressió sobre el govern espanyol perquè augmentés la seva aportació i permetre així congelar els preus, però va assegurar aquest dimecres que l'executiu de Mariano Rajoy no li ha contestat. Fonts del Ministeri d'Hisenda consultades per NacióDigital van declinar fer declaracions.


El PSC ha insistit les darreres setmanes a reclamar la congelació de les tarifes de cara al 2018, mantenint-se així la política que s'ha mantingut en els darrers anys. Va ser una de les primeres qüestions que va posar sobre la taula després que Colau l'expulsés del govern barceloní pel suport socialista a l'aplicació de l'article 155. Al ple de novembre, el líder socialista al consistori, Jaume Collboni, va preguntar a Colau si pensava congelar preus l'any que ve, i l'alcaldessa va replicar que tenia "tota la voluntat" de fer-ho, però que la decisió no depèn només d'ella.

Collboni recorda a Colau que amb Trias va haver-hi rebaixa


Collboni venia advertint del fet que l'ATM podia apujar el preu del transport públic per l'augment de l'IPC, i és un debat que ja es va tenir en el govern municipal quan el PSC en formava part. El socialista va tornar a pressionar aquest dimecres perquè no s'apugin les tarifes l'any que ve, i va exigir en concret que la T-10 es mantingués per sota dels 10 euros com a condició per iniciar converses sobre els pressupostos municipals del 2018. Collboni va recordar que amb el convergent Xavier Trias d'alcalde va pactar la disminució de la T-10 fins als 9,95 euros. "Si va ser possible una rebaixa en el preu amb un govern de dretes com el del Sr. Trias, no serà possible amb el govern de la Sra. Colau?", va apuntar.

La darrera mostra pública de pressió de Colau a l'Estat va ser l'enviament d'una carta al ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, per demanar-li que incrementés en uns 40 milions l'aportació estatal al sistema metropolità de transport, arribant als 148 milions i igualant així la inversió que preveu fer el govern municipal. Amb la missiva, el consistori li va traslladar la proposició que va aprovar el ple municipal del divendres a instàncies de BComú. Colau considera que l'aportació que reclamava a l'Estat era necessària per poder congelar les tarifes.

Reducció de les aportacions de l'Estat del 45% en els darrers anys

El consistori denuncia que l'Estat ha deixat d'invertir 540 milions, un 45%, mentre que l'Ajuntament ha incrementat en un 86% la seva inversió entre el 2010 i el 2017. L'Àrea Metropolitana i la Generalitat també han augmentat les seves aportacions entre un 21 i un 27%. El que ha deixat d'invertir l'Estat equival al deute que té el sistema. Malgrat tot, l'executiu de Rajoy no havia contestat a la missiva, com a mínim aquest dimecres, segons va assegurar la regidora de Mobilitat i vicepresidenta primera de l'ATM, Mercedes Vidal. La tinent d'alcalde Janet Sanz va reiterar que és l'Estat qui ha d'aportar la inversió "necessària" que "permeti avançar cap a una tarifació més justa".

 

Participació