Voluntat de ser al Baix Montseny

Un nou relat del Grup d'Escriptors del Montseny

per Joan Rubiralta Suriol , Santa Maria de Palautordera, 24 de novembre de 2017 a les 14:45 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 24 de novembre de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Estem vivint uns moments transcendentals per a la nostra nació perquè per primera vegada en tres-cents anys, la gran majoria del nostre poble ha despertat d’un llarg son i ara veiem gent il·lusionada i amb ganes de viure pel carrer i per les places d’arreu però també de les del Baix Montseny.

Aquesta dies  he estat a totes les concentracions que s’hi han fet i es respira un ambient sa i distès entre nosaltres i una gran emprenyament cap al govern espanyol. Aquesta situació compartida, fa que et puguis trobar amb gent desconeguda que se t’adreci i es posi a parlar com si ja ens haguéssim vist i he de dir que em sorprèn però m’agrada. S’ha establert com una mena de complicitat mútua que abans no hi era i és per això que aquesta funció de les mobilitzacions poc se’n parla. Fins i tot podem dir que el comportament de la ciutadania que es troba a Palau o a Sant Celoni on hem anat últimament, crea una atmosfera acollidora compartida que fa que tothom es trobi com a casa. A més, es fa evident que hom es troba entre els seus i això agermana i uneix el nostre poble per aconseguir un objectiu comú. És evident que pensem diferent en molts temes, com diferent i diversa és la població catalana però no és menys cert que tenim tots plegats un desig de poder viure amb llibertat que és la necessitat primera de tota societat.


Per tot això, jo us recomano que aneu a aquestes concentracions i observareu aquest fenomen que només es pot produir quan surt al carrer un poble cohesionat com el nostre. També és una gran experiència de la qual hom pot sortir-ne reforçat moralment i anímicament. I aquesta particularitat és un nou bri d’esperança davant els fets que hauran d’esdevenir properament en les nostres vides.
 

 

Participació