Servei postal

La CGT adverteix que Correus es col·lapsarà amb els enviaments del 21-D i de Nadal

Els anarcondicalistes asseguren que "la insuficiència de llocs de treball i la precarietat laboral" afecten seriosament "al dret dels usuaris a rebre amb la qualitat i terminis corresponents la seva correspondència"

per Redacció , 22 de novembre de 2017 a les 13:16 |
Edifici de Correus a Manresa | CWM
Aquesta informació es va publicar originalment el 22 de novembre de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La CGT ha advertit a la direcció de Correus i als responsables dels ajuntaments que "la insuficiència de llocs de treball i la precarietat laboral" afecten seriosament "al dret dels usuaris a rebre amb la qualitat i terminis corresponents la seva correspondència". Durant els darrers dies, la direcció de Correus ha cobert aquesta mancança amb hores extraordinàries dels treballadors, però el sindicat entén que més enllà de pedaços, el que cal és reforçar la plantilla amb contractes no precaris.

Els anarcosindicalistes avisen que "aquesta precarietat generalitzada" està afectant "molt seriosament" a la qualitat del servei postal. Concretament al repartiment de les notificacions administratives (estatals, autonòmiques, locals, seguretat social, hisenda, transit, etc), que desde octubre de 2016, recorden, "s'han de realitzar amb dos intents d'entrega, matí i tarda".


A aquesta situació cal sumar-hi que la campanya electoral de les eleccions al Parlament de Catalunya, "de caràcter prioritari", més la campanya nadalenca, amb paqueteria urgent, significarà una sobrecarrega de feina tant desbordant que pot col·lapsar el servei impossibilitant el repartiment en les condicions i els terminis establerts dels enviaments.

Això provoca, segons el sindicat, que les oficines de Correus es troben davant "un gran volum d'acumulació, per manca de personal i condicions laborals òptimes per a la seva distribució", i que en determinades zones, aquest fet comporta "un alarmant retard d'entrega d'entre 30 i 60 dies des de la seva recepció". 


La CGT calcula que anualment es tramiten uns 70 milions de notificacions a tot l'estat, i això suposa que milers de tràmits administratius siguin notificats fora de termini, "amb la conseqüent pèrdua de garanties i repercussions negatives per a gran part de la població".

 

Participació