Procés català

La CUP decideix en assemblea a Granollers concórrer als comicis «il·legítims» del 21-D

La formació ha decidit "liderar una candidatura el més àmplia possible, clarament rupturista, independentista i d'esquerres", opció votada pel 64,05% dels assistents

per Esteve Plantada, Granollers, 12 de novembre de 2017 a les 18:15 |
L'interior del Palau d'Esports de Granollers durant l'Assemblea Nacional de la CUP-Crida Constituent. | Esteve Plantada
Aquesta informació es va publicar originalment el 12 de novembre de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La CUP ha decidit concórrer als comicis "il·legítims" del 21-D. La decisió ha estat presa en l'Assemblea Nacional celebrada al Palau d'Esports de Granollers, i després d'una votació amb uns resultats que s'han fet públics a tres quarts de cinc. La formació ha decidit "liderar una candidatura el més àmplia possible, clarament rupturista, independentista i d'esquerres", l'opció votada pel 64,05% dels assistents. Aquesta xifra, amb una àmplia majoria, ha provocat que no hagi calgut una segona votació.

El cens total de l'assemblea ha estat de 1.125 persones, amb 1.099 vots emesos. D'aquests, 1.007 han estat pel Sí (91,63%), 86 pel No (7,83%), 4 en blanc (0,36%) i 2 vots nuls (0,18%). De les tres opcions que hi havia sobre la taula, l'opció A (bastir una llista ciutadana que deixés fora els partits) ha obtingut un 12,59% dels vots; la B (articular un acord polític per a un front d'esquerres) un 21,72%; i la C (fer-ho en un format semblant a l'actual de la CUP-CC) ha comptat amb un 64,05%, convertint-se l'opció majoritària.


A l'assemblea, que ha començat poc abans de les deu del matí, s'hi han registrat 1.206 persones, no totes amb dret a vot, provinents dels militants de la CUP i de les organitzacions que conformen la Crida Constituent. Durant el matí s'ha debatut la ponència política que fa una anàlisi de la legislatura i proposa escenaris "en que la CUP té papers diferents".
 

Les opcions a votar a l'Assemblea Nacional de la CUP Foto: ACN


L'opció "més eficient per fer efectiva la República"
 

En una atenció als mitjans minuts després de l'inici de l'acte, Núria Gibert també ha subratllat que la postura de la CUP és la de "desmarcar-se" dels comicis autonòmics convocats en aplicació de l'article 155 perquè són una "imposició" i ha deixat ben clar es posaran al servei de "l'opció més eficient per fer efectiva la República". La portaveu del Secretariat Nacional de la CUP ha expressat que durant el dia es decidirà on és "més útil" la CUP i per això ha afirmat que no es posen "cotilles" a l'hora de debatre.

Sobre el fet que ERC ja hagi presentat la seva llista, portaveu del Secretariat Nacional de la CUP afirmava que es podien "buscar altres fórmules", com un acord polític, per fer possibles un front d'esquerres i remarcava que, a banda dels republicans "hi ha molts actors d'esquerres".

Gibert també ha valorat que la visita d'Anna Gabriel i Benet Salellas al president Carles Puigdemont a Bèlgica es va fer "en termes de solidaritat antirepressiva" i ha expressat el suport "al president legítim" de Catalunya. La portaveu del Secretariat Nacional ha dit que igual que s'ha fet aquesta visita, en volen fer una quan abans millor als consellers destituïts pel govern espanyol i empresonats a Madrid.

 

Participació