referèndum

​El PDECat trenca l'acord de governabilitat amb el PSC a Mollet del Vallès per la negativa a donar suport al referèndum

Lamenten que l'alcalde Josep Monràs "s'ha mostrat com un dels alcaldes del PSC més contrari al procés i més alineat amb els posicionaments ideològics de la fiscalia i del PP”

per Redacció, 18 de setembre de 2017 a les 12:57 |
El ple municipal de Mollet del Vallès | Ajuntament de Mollet del Vallès
Aquesta informació es va publicar originalment el 18 de setembre de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El PDECat de Mollet del Vallès ha decidit trencar l’acord de governabilitat que tenia amb el PSC a la ciutat. El partit ha emès un comunicat en què expliquen que han pres aquesta decisió per la clara negativa de l’alcalde, Josep Monràs, a donar suport al referèndum: “S'ha mostrat com un dels alcaldes del PSC més contrari al procés i més alineat amb els posicionaments ideològics de la fiscalia i del govern del PP”.

En el comunicat, el PDECat recorda que van signar l’acord de governabilitat amb el PSC després de les últimes eleccions “amb la intenció de donar estabilitat a l'Ajuntament i facilitar la seva governabilitat en benefici de tots els molletans”, però també reconeixen que van intentar un pacte alternatiu amb Ara Mollet ERC Més i Canviem, que no va fructificar.


També expliquen que l'acord de governabilitat s'ha mantingut durant més de dos anys de legislatura en clau estrictament local, però que ara la situació ha canviat: “Malgrat tot, ha arribat un moment en que el procés independentista liderat pel govern de la Generalitat de Catalunya ha avançat fins arribar a nivell local i els ajuntaments i els seus alcaldes han hagut de posicionar-se a favor o en contra del referèndum”.

Finalment, lamenten que “el posicionament de l'alcalde Josep Monràs podria haver estat un altre molt diferent. Només cal contraposar-lo amb les alcaldies de Granollers, Terrassa, l'Escala, Sant Just Desvern o Corbera de Llobregat, entre d'altres”.


La resposta del PSC

El PSC ha contestat a l'anunci a través d'un comunicat. Valoren molt positivament l'acord signat amb el PDECat "que ha servit per portar a terme polítiques que han millorat la ciutat i la vida de molts molletans i molletanes. Molts dels avenços que s'han produït a la ciutat els darrers anys, porten l'emprempta de PDeCat". Diuen que continuaran governant en en minoria i amb la mà estesa al diàleg, "dialogant amb totes les forces polítiques del consistori que comparteixin el nostre objectiu de treballar en positiu per garantir el millor futur per Mollet".

 

Participació