gastronomia

Montornès del Vallès presenta les postres de la seva Festa Major

Són obra del pastisser local Jaume Viñallonga | És la primera vegada que la Festa Major té unes postres creades especialment per a l'ocasió

per Redacció , 14 de setembre de 2017 a les 16:31 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 de setembre de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Les penyes Pere Anton i Els Bartomeus de Montornès del Vallès han presentat aquest dijous Les postres de Festa Major, un nou element que se suma a la festa grossa del municipi. Es tracta d’una recepta que integra gastronomia i cultura popular en un producte singular que recull l'esperit d'aquestes dues colles emblemàtiques.

Viñallonga, n'ha fet dues versions. La primera és una proposta més clàssica en forma de pastís de crema cremada amb fruita fresca. En honor als colors de les colles, el pastís duu pinya -que li confereix el groc de la penya Pere Anton- i kiwi -que li atorga el verd característic de Els Bartomeus. La segona, en canvi, és més innovadora: un pastisset individual elaborat amb una mousse suau de pera i cremós d’avellana i que incorpora, a l’interior, un cruixent de galeta. Les dues opcions es podran adquirir a la pastisseria durant els dies de Festa Major, que comença aquest divendres i acabarà dilluns.


La presentació de les postres s'ha dut a terme aquest dijous a la pastisseria Viñallonga amb la presència de l'alcalde, José A. Montero; el regidor de Festes, Miguel Ángel Bueno; els presidents de les penyes Pere Anton i Els Bartomeus, David Hermoso i Jordi González; i el mateix pastisser, Jaume Viñallonga.
 

El president de la penya Pere Anton, David Hermoso; el pastisser Jaume Viñallonga; i el president de la penya Els Bartomeus, Jordi González, durant la presentació Foto: Ajuntament de Montornès


Com a cloenda de la presentació, l'alcalde José A. Montero, ha felicitat les penyes i la pastisseria per aquesta iniciativa i els ha agraït l'esforç realitzat per continuar enriquint la festa amb elements que contribueixen a enfortir la identitat del poble. El president de la penya Pere Anton, David Hermoso, ha destacat que l’objectiu de les penyes és continuar creixent i ajudar també a fer créixer la Festa Major. El president de Els Bartomeus, Jordi González, per la seva banda, ha posat en relleu la unió i el treball conjunt d’ambdues penyes, que "tot i ser rivals durant els dies de festa, estan formades per amics capaços de col·laborar fermament per tirar endavant iniciatives com la de les postres de Festa Major". Finalment, Jaume Viñallonga ha ressaltat el valor que té la gastronomia en qualsevol celebració o festa popular, per la qual cosa, segons ha dit "no es va poder negar a participar en aquest projecte tan engrescador".

 

Participació