festa major de granollers 2017

​Els Blaus guanyen la Festa Major de Granollers

Tornen a imposar-se després de tres victòries consecutives dels Blancs | El cap de colla blau, Xavi Guijarro, anuncia que no seguirà en el càrrec | Els Blancs s'han imposat en les proves puntuables per 7 a 4

per Jaume Ventura, 4 de setembre de 2017 a les 00:39 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 4 de setembre de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Els Blaus tornen al camí de la victòria a la Festa Major de Granollers. A les 12 i 14 minuts de la nit, i amb una Plaça de la Porxada plena a vessar, Pep Callau ho ha anunciat en un veredicte que ha fet saltar d’alegria als assistents, com a mínim a la meitat. 


Per prendre aquesta decisió, el jurat valora per una banda la innovació, la diversitat, l’organització i la cooperació. Per l’altra hi ha les proves puntuables, on els Blancs s’han imposat clarament i han aconseguit 7 punts, per 4 dels Blaus. Els Blaus han guanyat l’estirada de corda infantil, el correvent adult i infantil i el futbolí. Els Blancs, per la seva banda, s’han imposat en el concurs de rajolers, l’estirada de corda adulta, la passada de rajoles adulta i infantil, el llançament de rajoles i les competicions de dòmino i escacs.

El cap de colla dels Blaus Xavi Guijarro, ha pres la paraula recordant que ara fa un any “vàrem avisar que no estàvem morts i que sempre ressucitem”. Ha elogiat la colla “per fer una festa que generarà records i memòries”. Guijarro també ha destacat que aquest any “hem guanyat la festa, però també el futur”. El cap de colla també s’ha dirigit a la ciutat de Granollers, a qui ha avisat que “tenim una festa que hem de mantenir, que transforma les formes com ens relacionem”. Finalment, Guijarro ha anunciat que, després de tres anys com a cap de colla, aquest ha estat la seva última festa dirigint els Blaus: “M’ha marcat”, ha reconegut.

Per part dels Blancs, i al no tenir cap de colla, Duna Vila ha estat l’encarregada de representar-la al balcó. La portaveu ha començat felicitant els Blaus, però ha ironitzat que “portàveu tres anys preparant-la”. Com Guijarro, ha fet una defensa de la festa granollerina “perquè fa que durant uns dies la teva parella o els teus amics puguin ser els rivals”. Vila també ha elogiat la resta de la colla per la festa que han fet: “Ho hem donat tot, però fa anys que ho donem tot. Hem tenyit els carrers de blanc i de guspira, però aquest any no ha estat possible”. Finalment, ha pronosticat que l’any que ve tornaran a guanyar l’estirada de corda adulta perquè, segons ha assegurat, “la guanyem de coco”.

Finalment, els dos representants de les colles s’han intercanviat els mocadors i s’han fos en una sentida abraçada mentre cantaven la Guimbada.


El veredicte

Un veredicte que ha començat amb aquestes paraules, escrites pel relator de la festa, Donat Putx: 
 
"Benvinguts, Petits Corsaris i grans bandarres que seguiu la fe d’un Sant amb porró!
Benvingudes, Guapes i Encantadors, Draguets i Ganxets!

Bèsties de foc i d’aigua, dimonis amb folre i manilles, punks de postal i puntaires psicodèliques: durant nou dies Granollers no ha estat la ciutat grisa, perquè vosaltres no ho heu permès.

Aquesta és una festa amb traques i arrossos, ‘sentimiento’ blau i salsa blanca.
És la festa de l’imbècil que desmunta barres i la del sambeiro ‘vacilón’, la festa del rajoler ajupit i la del bastoner erecte.

Una festa que és teva, meva i de ningú.

Tic-tac-tic tac... Ha arribat l’hora de la veritat, el moment del veredicte. Però tan se val si la fumata és blanca o blava, perquè a la Festa Major de Granollers no perd mai ningú!!!" 

 

Participació