Granollers

El Síndic de Greuges reclama un accés per a persones amb mobilitat reduïda a les obres de Granollers-Centre

Recomana a Renfe que agiliti els treballs de millora per finalitzar abans

per Redacció, 4 d'agost de 2017 a les 15:59 |
Imatge de la passarel·la provisional que han d'utilitzar els usuaris | Ajuntament de Granollers
Aquesta informació es va publicar originalment el 4 d'agost de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Síndic de Greuges de Catalunya considera que les obres de millora de l'estació de Rodalies de Granollers-Centre comporten una vulneració de drets per a les persones amb mobilitat reduïda i pels usuaris del servei amb equipatge o cotxets de nadons. Després de rebre diverses queixes i de demanar informació al Departament de Territori i Sostenibilitat, ha recomanat que s’habiliti un pas alternatiu al que s’està utilitzant, que, a diferència d’aquest, sigui accessible per a tothom.

El pas inferior de l'estació està tancat des de finals de març del 2017 a causa de les obres que s'estan realitzant, i Renfe ha habilitat una passarel·la superior, no accessible per a persones amb mobilitat reduïda, per connectar les andanes. De fet, està previst que aquest pas estigui en funcionament fins que s'acabin les obres. 


El Síndic també ha recomanat que s'agilitin els treballs per poder avançar el calendari previst d'acabament de les obres. Les millores permetran que les instal·lacions siguin totalment accessibles, i és per aquest motiu que es demana escurçar el temps dels treballs. Amb un cost de prop d’un milió d’euros, les obres de millora de l’estació consisteixen en la renovació del vestíbul, la incorporació de tres ascensors d’accés a les andanes i el recreixement de les andanes. 

La resolució del Síndic de Catalunya ja ha estat enviada a l'Ajuntament de Granollers, que "ja està treballant per tal de cercar la millor solució en la mesura de les seves competències, de forma coordinada amb el Síndic".

 

Participació