El TSJC admet parcialment un recurs que anul·la l'adjudicació de la parcel·la del Decathlon de Mollet

La sentència no és ferma, però estima el recurs presentat per la immobiliària Eurocarat |Ara Mollet-ERC i Canviem Mollet, partits opositors a l'Ajuntament, ho van donar a conèixer en roda de premsa

per NacióGranollers, 12 de juliol de 2017 a les 12:45 |
Imatge d'una botiga de Decathlon | Decathlon
Aquesta informació es va publicar originalment el 12 de juliol de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va estimar parcialment un recurs presentat per la immobiliària Eurocarat i, per tant, anul·laria el concurs en el qual l'any 2008 l'Ajuntament de Mollet del Vallès va vendre a Decathlon la parcel·la on hi té ara la seva botiga. Així ho van informar els grups d'Ara Mollet-ERC i Canviem Mollet, membres de l'oposició de la localitat, en roda de premsa aquest dimarts. Els dos partits van recriminar al govern local del PSC l'ocultació d'informació, ja que la sentència en qüestió data del 30 de novembre del 2016 i encara no havia estat explicada per part del govern de la ciutat.

Els grups opositors recriminen la falta de transparència


Per al moment, segons s'explica en el comunicat de premsa d'Ara Mollet-ERC, s'ha fet un recurs de cassació al TSJC que atura l'execució de la sentència. Tot i així, els grups opositors alerten que això pot provocar una situació d'alta inestabilitat econòmica, i veuen una gran irresponsabilitat per part del govern per haver ingressat 2,3M€ menys a les arques públiques municipals i per posar en risc la viabilitat econòmica de l'empresa pública.
 

Roda de premsa d'Ara Mollet-ERC i Canviem Mollet per anunciar la sentència. Foto: @aramollet


Els mateixos partits es queixen de l'ocultació d'informació per part del PSC, ja que expliquen que han conegut la sentència cercant per Internet. Demanen més transparència, perquè expliquen que es tracta d'una sentència que pot tenir conseqüències molt greus per l'empresa Mollet Impulsa, que va gestionar l'operació l'any 2008, encara sota el nom de Promosol. De fet, expliquen que ja en el moment de l'adjudicació el gerent d'aquesta empresa va advertir que la diferència de preu entre les dues ofertes (la d'Eurocarat era de 8,5M€ i la de Decathlon de 6,2M€) podia produir un risc d'impugnació.

El PSC considera la roda de premsa basada en mentides


El partit de l'Ajuntament de Mollet, el PSC, va llançar un comunicat contestant la roda de premsa dels dos grups de l'oposició. En aquest, va titllar la compareixença d'oportunista i d'estar basada en mentides. Els socialistes argumenten que les dues ofertes que es van presentar a la ciutat eren de Decathlon i d'una promotora immobiliària que en cap cas tenia res a veure amb MediaMarkt (botiga que pretenia instal·lari Eurocarat, segons el comunicat d'Ara Mollet-ERC).

Expliquen també que la informació reclamada per part de l'oposició està tractada des del mes de març en un Consell d'Administració i demanen a Canviem Mollet i a ERC que "aprofitin que tenen persones alliberades per llegir-se la documentació de les reunions."


El PSC considera que ambdós grups només volen posar en dubte la seva acció de govern i que demostren una obsessió envers el seu partit i l'alcalde. En el comunicat, el partit de l'Ajuntament explica que el seu model "és el del comerç de proximitat i el d'empreses que generin ocupació i activitat econòmica, en cap cas el de fer més rics als promotors immobiliaris que puguin especular amb un terreny de propietat municipal."

 

Participació