igualtat

L'Ajuntament de Granollers, contra la cosificació de les dones en esdeveniments esportius

El ple del mes de juny aprova una moció que demana “eliminar totes les pràctiques en les que s'utilitzi el cos de les dones com a ornament i reclam per a captar l'atenció del públic”

Una hostessa al Circuit de Barcelona-Catalunya | Pint It
per Redacció, 28 de juny de 2017 a les 15:12 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 28 de juny de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El ple del mes de juny de l’Ajuntament de Granollers ha aprovat una moció per evitar la cosificació de les dones en esdeveniments esportius. El text demana a les grans infraestructures esportives, les empreses organitzadores i federacions que compleixin la legislació vigent. A més, els demanen “eliminar totes les pràctiques en les que s'utilitzi el cos de les dones com a ornament i reclam per a captar l'atenció del públic, mitjançant el foment d'estereotips que cosifiquen les dones i fomenten la discriminació, la desigualtat i la violència de gènere”.

El text també fa una crida a la Generalitat, la Diputació de Barcelona i totes les administracions que contribueixin al finançament d'esdeveniments esportius que per evitar la utilització del cos de la dona com a reclam publicitari incloguin en els convenis de promoció, subvenció, cooperació i de patrocini, clàusules d'obligat compliment que apostin per l'eliminació dels estereotips: “És a dir, que promoguin la paritat i la diversitat de cossos, d'edats, d'expressions de gènere, entre d’altres, complint rigorosament els drets laborals, el dret al treball en dignitat i amb garanties de salut", s'especifica. 


La mesura ha estat presentada pel PSC i ha comptat amb el suport de PDECat-Demòcrates, ERC-AG, Crida-CUP i Ciutadans i l’abstenció del PP.

 

Participació