igualtat

«Granollers, amb diferència!», lema del Dia Internacional de l'Alliberament lesbià, gai, bisexual, transexual i intersexual

per Redacció, 28 de juny de 2017 a les 14:44 |
La imatge de "Granollers, amb diferència!" que es troba a la plaça de la Porxada, durant tot el dia | Ajuntament de Granollers
Aquesta informació es va publicar originalment el 28 de juny de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Al llarg de la història les persones amb orientacions afectives, sexuals i expressions de gènere diferents a les normatives han patit l’estigma, la burla, la repressió i múltiples discriminacions, just perquè s’atrevien a trencar amb una cultura patriarcal, amb unes lògiques binàries que imposen, al conjunt de les persones, uns models de masculinitat i feminitat rígids i normatius i que fan de l’heterosexualitat l’única opció possible.

Les reivindicacions contra aquesta violència estructural han estat constants per part de les les entitats LGTBI. Una lluita que s'ha de reconèixer i que les persones han de poder expressar el nostre amor, la nostra sexualitat o la nostre identitat en llibertat.


L'Ajuntament de Granollers aposta per la defensa de la igualtat com garant de la lliure expressió de totes les diversitats humanes, perquè la diversitat és motiu d’orgull i no d’odi i desigualtat. Amb el lema Granollers, amb diferència!, es visibilitza que les diferències sumen, que totes les persones som diverses en molts sentits. Volem un municipi on totes les persones siguin lliures d'expresar-se com vulguin i com sentin, en llibertat.

Aquestes esforços i defensa de drets han portat a l’aprovació de la Llei 11/2014 de 10 d’octubre de 2014 de drets de les persones gais, lesbianes, bisexuals i transsexuals i per l’eradicació de l’homofòbia, la lesbofòbia i la transfòbia. Una llei pionera i que ara tenim el repte d’implementar, de convertir els seus principis i objectius en realitats per a les ciutadanes i ciutadans de Granollers.


Perquè malgrat els importants avenços legislatius, les desigualtats persisteixen i calen polítiques públiques per superar-les i eradicar-les. Desigualtats que s’expressen en tots els àmbits de la vida quotidiana (educatiu, laboral, sanitari, etc), on malauradament encara la diferència sovint és motiu de comentaris, burles i assetjaments. 

Conscients d’aquesta realitat, l'Ajuntaments de Granollers impulsa programes de sensibilitazió i intervenció per la ciutadania "perquè volem sumar voluntats en la defensa dels drets de totes les persones a estimar, a ser, a viure i avançar en el canvi social per superar els prejudicis i l’homofòbia, perquè els drets de les persones LGTBI són els nostres drets. "Estem compromesos, des de fa anys, amb el desplegament de les polítiques de gènere i convençuts de la necessitat de superar les lògiques heteropatriarcals i defensar els drets de totes les persones a estimar i a viure la seva sexualitat i identitat en peu d’igualtat".

 

Participació