mobilitat

Renfe diu que no pot habilitar el pas entre andanes per seguretat a l'estació de Granollers-Centre

Precisen que la passarel·la estarà operativa fins el mes de juliol i que els ascensors no començaran a funcionar fins el mes d'agost

per Redacció, 13 de juny de 2017 a les 18:06 |
Imatge de la passarel·la provisional que han d'utilitzar els usuaris | Ajuntament de Granollers
Aquesta informació es va publicar originalment el 13 de juny de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Renfe ha emès un comunicat aquest dimarts en què es defensa de les crítiques per fer que, des del mes de març, els usuaris hagin d'utilitzar una passarel·la per accedir a les andanes. La companyia assegura que "no és segur utilitzar el pas a nivell de caràcter tècnic" i recorda que aquest és "un pas de servei i en cap cas una zona habilitada pels clients". En aquest sentit, defensen que "tampoc és viable assegurar aquest pas pels clients amb l’ajuda de personal de vigilància ja que això suposaria derivar la seguretat dels clients al control humà i, des de Renfe volem oferir seguretat plenament garantida als clients del servei".

La companyia també precisa que la passarel·la estarà operativa fins el mes de juliol, i que després serà desmuntada. A partir de llavors es podrà tornar a utilitzar el pas inferior. Tot i això, els ascensors, segons Renfe, no començaran a funcionar fins el mes d'agost. Pels clients amb problemes de mobilitat, la companyia informa que "tenen l’alternativa de l’estació de les Franqueses-Granollers Nord, que disposa d’ascensors".


Segons Renfe, la inversió que es fa a l'estació és de 960.000 euros i inclou altres millores com el recreixement de les andanes per facilitar l’accés als trens. A més, defensen que mentre duren sles obres "s’ha reforçat el personal d’informació i atenció al client".

El comunicat de Renfe arriba després d'un acte de protesta dels usuaris i la demanda de l'Ajuntament de Granollers per accelerar les obres. 

 

Participació