mobilitat

Usuaris i veïns reclamen a Renfe solucions per la mobilitat a Granollers Centre

Una cinquantena de persones es concentren a l'estació del centre de Granollers | Alerten que les obres de remodelació fan impossible que les persones amb mobilitat reduïda puguin agafar el tren i reclamen que s'habiliti un pas a peu pla entre les vies

per Redacció, 12 de juny de 2017 a les 18:41 |
Els manifestants, concentrats al davant de l'estació de Granollers Centre | Txell Parera
Aquesta informació es va publicar originalment el 12 de juny de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Una cinquantena d'usuaris de Renfe i veïns de Granollers s'han concentrat aquest dilluns al vespre a l'estació de Granollers Centre per denunciar els problemes d'accessibilitat que es troben per accedir als trens des que van començar les obres del passat mes de febrer.

Els ciutadans asseguren que els treballs han obligat a suprimir el pas inferior i lamenten que per creuar les vies s'ha instal·lat una plataforma amb 66 esglaons de pujada i 66 de baixada que fa impossible que les persones amb mobilitat reduïda puguin fer ús del tren. Els usuaris reclamen que es permeti fer servir el pas a nivell que hi ha a l'estació mentre no entren en funcionament els nous ascensors el proper mes de setembre.


Aquestes reclamacions coincideixen amb les que el govern local i el secretari de Territori i Mobilitat de la Generalitat, Ricard Font, van transmetre la setmana passada als responsables de Rodalies de Catalunya. La companyia va comprometre's a incrementar el personal de seguretat en aquesta estació per garantir l'accés als trens a les persones amb dificultats mentre no acaba la reforma de l'estació. Amb tot, per ara la situació es manté igual.
"Diuen que hi haurà ascensors a finals d'estiu però mentrestant hi ha molta gent que ha d'agafar els trens en aquesta estació perquè és molt utilitzada", explica Ramon Bosch, portaveu dels veïns que assegura que actualment l'única opció passa per pujar 66 esglaons de pujada i 66 de baixada d'una passarel·la metàl·lica provisional que s'ha col·locat per sobre les vies. 

El veí explica que va posar una reclamació perquè torni a permetre's el pas entre les vies a peu pla. "He vist minusvàlids, gent amb maletes, gent gran, de tot, perquè hi ha moltes persones que tenen dificultats per poder pujar aquests esglaons", considera. 

En aquesta mateixa línia assegura que l'alternativa que els responsables de Renfe han plantejat als usuaris és que es desplacin fins l'estació de Bellavista. "Per arribar-hi hauríem d'agafar l'autobús, està a l'altra punta de Granollers", lamenta el portaveu dels afectats. 


Aquestes reivindicacions coincideixen amb les que tant el govern local com els responsables de la Generalitat han fet arribar a Rodalies de Catalunya. El secretari de Territori i Mobilitat, Ricard Font, va explicar que la companyia s'ha compromès a solucionar la problemàtica destinant més personal a aquesta estació.

 

Participació