comunitat

Comença la nova programació d'«Alesplaces!» de Granollers

Les places Sant Miquel i Calderón de la Barca, al barri Sant Miquel, i Llibertat, al Congost, seran els escenaris de les activitats que duran a terme Centres Oberts, centres educatius i l'equip transversal d'aquest programa sociocomunitari

per NacióGranollers, 17 de maig de 2017 a les 17:11 |
Imatge d'una anterior edició d''Alesplaces!' | @alesplaces
Aquesta informació es va publicar originalment el 17 de maig de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Aquest dimecres s'ha encetat la programació Alesplaces! 2017 d'accions socioculturals a l'espai públic, un programa municipal transversal  en què participen entitats de lleure, centres oberts, col·lectius de joves, centres educatius, i agents educatius, socials i culturals, amb l'objectiu d'enfortir els vincles entre la ciutadania i les entitats locals, i de promoure les places com a espai de relació i cultura. 
 

La programació inclou quatre activitats que s'allargaran fins al 13 de juliol, que es faran  a les places de Sant Miquel i  Calderón de la Barca (barri de Sant Miquel)  i Llibertat (barri del Congost). Seran a la tarda, gratuïtes i obertes a tothom.
 

La primera proposta, Estenoplaça, proposa un conjunt de tallers de fotografia estenopeica en què es treballarà amb càmeres fotogràfiques casolanes. Avui dimecres, 17 de maig, de 16.45 a 18.45 h, es dedicarà a la construcció de les càmeres, a partir d'elements senzills com caixes de sabates; el segon i el tercer dia (dimecres 24 i 31 de maig, de 16.45 a 18.45 h) els participants, organitzats en grups, faran fotografies a la plaça i l'entorn. Les imatges es revelaran al laboratori fotogràfic del Centre Cívic Jaume Oller i s'exposaran el dijous 15 de juny al mateix centre cívic.
 

La segona proposta és Posa't en òrbita. Com l'any passat, els instituts Bellera, EMT i Marta Estrada proposen una activitat d'experiments científics que consisteix  a fer una volta pel sistema solar i conèixer més coses sobre els planetes,  sense sortir de la plaça Sant Miquel. Serà el divendres 2 de juny, a partir de les 17 h. 
 
La tercera activitat és Emmapa’t: posa’t el barri a la butxaca. Els participants exploraran el barri de Sant Miquel i l'entorn a través de jocs, desxifraran missatges, traçaran rutes, crearan mapes…  Serà els dies 8, 15, 22 i 29 de juny de 18 a 20 ha la pl. de Sant Miquel; i els dies 13, 20 i 27 de juny de 18 a 20 h a la pl. Calderón de la Barca. Es farà una festa de cloenda el 13 de juliol, de 18 a 20 h, a la pl. Sant Miquel. 
 
La quarta proposta, titulada L'Artefacte d'aleplaces! consisteix en un seguit de jocs infantils i activitats d'esport a partir d'uns artefactes que aniran itinerant per les places Calderón de la Barca (5 de juny, de 17.30 a 19.30 h); Sant Miquel (7 de juny, de 17.30 a 19.30 h), i  pl. de la Llibertat (12 i 14 de juny, de 17.30 a 19.30 h). 

 

Participació