fira de l'ascensió

Vuit grups de teatre faran la Passada de l'Ascensió de Granollers

La desfilada coincidirà amb el 35è aniversari de la mort de l'activista teatral granollerí Gregori Resina

per Redacció, 16 de maig de 2017 a les 18:26 |
La mantis que hi haurà al carrer Anselm Clavé | Sarruga Produccions
Aquesta informació es va publicar originalment el 16 de maig de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Amb el record de l'activista teatral granollerí Gregori Resina i Requena en el 35è aniversari de la seva mort, aquest any la Passada de l'Ascensió mostrarà tot un seguit de grups que, utilitzant tot tipus d'enginys, convertiran els carrers i places de Granollers en un gran escenari on els artistes i el públic interaccionaran. Segons l’organització, “es poden considerar una versió contemporània dels entremesos que van sorgir al llarg de l'Edat Mitjana”. Des de les 11 del matí, les vuit companyies estaran presents a diversos punts de la ciutat, i a partir de les 6 de la tarda, les figures gegants es despertaran i començaran una cercavila.

El Colom, que es va construir per a l'homenatge de Gregori Resina i el capgròs amb la seva imatge, acompanyaran a companyies de prestigi com Xarxa Teatre de Vila-real, Sarruga i Xirriquiteula de Badalona, Tutatis de Cornellà, Fadunito de Cervera i Cia La Tal de Rubí. Hi haurà artilugis articulats, mecànics i inflables que donaran vida a éssers antropomòrfics gegants, figures zoomòrfiques de gran format i personatges estrafolaris que convertiran el centre de la ciutat en un gran escenari on l'imaginari agafarà vida. 


La Passada es complementarà amb una exposició fotogràfica referent a la que es va fer l’any 1957.

 

Participació