c-17

La Generalitat invertirà uns 60 milions en tres anys per millorar la C-17

35 milions aniran destinats a la connectivitat entre Granollers i Mollet del Vallès, i uns 20 a incrementar la seguretat entre La Garriga i Centelles

per Redacció, 9 de maig de 2017 a les 18:12 |
Mayoral i Font, aquest dimarts a Granollers | Ajuntament de Granollers
Aquesta informació es va publicar originalment el 9 de maig de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Generalitat destinarà uns 60 milions d'euros en tres anys a millorar la mobilitat i la seguretat de la C-17. Així ho ha anunciat aquest dimarts a Granollers al secretari d’Infraestructures i Mobilitat del Departament de Territori i Sostenibilitat, Ricard Font, que ha participat en el Consell General de la Xarxa C-17 que s'ha fet a la capital del Vallès Oriental.

Font ha precisat que el gruix més important de les inversions es farà entre Parets del Vallès i Granollers, on es destinaran 35 milions d’euros per sis projectes. Font ha precisat que aquests projectes s’haurien d’anar executant a partir de l’any 2018 i que ajudaran a descongestionar la via amb la incorporació de tercers carrils. També es preveu la construcció dels enllaços amb Montmeló i l’empresa Mango a Lliçà d’Amunt, la millora dels enllaços de la Vinyota de Mollet i el de la connexió de l’AP-7 a la zona de Parets del Vallès.


Font també ha explicat que es destinaran més de 20 milions per millorar la seguretat viària, que se centraran sobretot en el tram entre la Garriga i Centelles: la renovació del paviment i de les mesures de seguretat del tram entre Parets i la Garriga, un projecte que ja s’està executant; instal·lar ferm antilliscant en els punts més complicats entre la Garriga i Centelles, més millores dels tal·lusos, eliminar els bonys de la calçada en sentit nord entre Aiguafreda i Centelles, millorar els enllaços del Pinós, a Seva, la millora dels enllaços del Pinós, a Seva, entre d’altres.
 

Imatge que oferia el Consell General de la xarxa C-17 que s'ha fet a Granollers Foto: Ajuntament de Granollers


Pel que fa a la R3, Font, ha assegurat que les converses amb el Ministeri de Foment “sembla que avancen” i que caldrà licitar les obres pels desdoblaments parcials Vic-La Garriga, i La Garriga-Parets del Vallès. Tot i que des de la Xarxa C17 es demana el desdoblaments total de la R3. 

Font ha participat al Consell General de la Xarxa C-17, un òrgan format per 19 ajuntaments, 2 consells comarcals i 15 empreses, entitats i fundacions. En aquesta trobada s’ha aprovat la incorporació de CCOO i UGT del Vallès Oriental i s’han repassat els projectes estratègics en els que està treballant l’associació, amb especial atenció precisament a la C-17 i la R3.


En acabar el Consell General de l’entitat ha tingut lloc la sisena jornada tècnica de la Xarxa C-17, que ha servit per presentar el Pla d’Acció per al Desenvolupament d’Infraestructura de Recàrrega per al Vehicle Elèctric 2016-2019, a càrrec de la directora de l’ICAEN, Assumpta Farran. El president de la Xarxa C-17 i alcalde de Granollers, Josep Mayoral, ha explicat que la Xarxa té la vocació que la C-17 sigui una via exemplar en el desplegament del vehicle elèctric: “És el moment de parlar de concrecions en matèria d’infraestructures, al voltant del vehicle elèctric i estudiant la mobilitat dels polígons industrials i el seu desenvolupament.”

 

Participació