IxM vol recuperar el Tres Tombs a Mollet

per Redacció, 25 de gener de 2006 a les 11:30 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 25 de gener de 2006 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Independents per Mollet (IxM) ha reclamat que Mollet recuperi la típica celebració de la diada dels Tres Tombs, que tenia lloc tradicionalment a la ciutat a l'entorn de la diada de Sant Antoni Abad. Els independents molletans, han recordat que el consistori molletà va optar per retirar els ajuts i l'autorització a la celebració dels Tres Tombs, ja fa prop de deu anys, amb motiu d'un accident en el que després de desbocar-se un cavall, van resultat ferides una dona i la seva filla.

En aquest sentit, la responsable de cultura d'Independents per Mollet (IxM), Annaïs Garcia i Solé, ha assenyalat que "el que llavors es va estimar com una interrupció temporal necessària per a estudiar la manera de millorar la seguretat d'aquests actes, ha acabat convertint-se en la supressió d'aquesta fita tradicional i per extensió de qualsevol participació d'animals als actes festius de la ciutat".


Annaïs Garcia i Solé, ha assenyalat que "d'aquesta manera els molletans hem vist com desapareixia una de les tradicions més antigues i arrelades, una de les poques que evocava el passat de Mollet com a poble agrícola i ramader, i això ha suposat una renuncia innecessària a un patrimoni cultural i a un dels nostres trets d'identitat, dels quals la nostra ciutat no va sobrada".

La responsable de cultura dels independents molletans, ha recordat que la celebració d'aquesta diada és "inviable sense el suport econòmic municipal necessari per a garantir la participació de germandats i muntures d'altres poblacions de la comarca", i ha reclamat a l'Equip de Govern molletà que estudiï "la introducció de les millores necessàries i promogui un acord amb l'entitat organitzadora, per a fer possible la recuperació d'aquesta celebració per la diada de l'any vinent".


 

Arxivat a:
Política
Participació