obres

Dilluns 24 d'abril comencen les obres de les voreres al carrer de Ponent de Granollers, entre Rec i Torras i Bages

L'ampliació de l'espai permetrà plantar arbres i crear zones de descans

| 20/04/2017 a les 13:40h
Arxivat a: Societat, carrer Ponent, reforma, voreres, obres
Estat actual del tram del carrer de Ponent que es renovarà des d'ara i fins al mes d'agost | Ajuntament de Granollers
Aquesta notícia es va publicar originalment el 20/04/2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Dilluns que ve començarab les obres de reforma de les voreres del carrer de Ponent de Granollers, entre Rec i Torras i Bages. Eurocatalana Obres i Serveis, SL portarà a terme la renovació de les voreres del carrer de Ponent, entre els carrers del Rec i de Torras i Bages, a partir del projecte dels serveis tècnics municipals. El pressupost d'adjudicació de les obres és de 358.753,00 euros, IVA inclòs, i es preveu que finalitzin durant el mes d'agost. Mentre durin els treballs es mantindrà la circulació dels vehicles pel carrer. 
 
L'actuació afecta un tram de 180 m lineals amb una alta freqüència de pas, especialment com a via d'accés al mercat del dijous, que connecta el barri de Ponent amb el centre i l'illa de vianants. Així, s'ampliaran les voreres existents 1 m de mitjana, en detriment d'eliminar l'aparcament en filera del costat oest, de manera que el carril de circulació s'ajustarà a 3,2 m, excepte en el tram entre el carrer de Josep M. Ruera i el carrer de Torras i Bages, on es mantenen dos carrils de circulació necessaris per facilitar el gir cap al carrer de Torras i Bages i on no hi haurà aparcament. 
 
A més, es crearan orelleres a les voreres dels passos de vianants, per afavorir la visibilitat i l'accessibilitat i s'habilitaran nous passos de vianants elevats, excepte en la cruïlla del carrer Torras i Bages. També hi haurà un nou pas davant l'accés a l'Escola Jardí. 
 
Pel que fa als serveis, es renovarà la xarxa de distribució d'aigua i la de sanejament, en aquest cas, en el tram entre el carrer Josep M. Ruera i el carrer Rec. S'ampliarà la xarxa elèctrica i es soterraran les línies aèries i es retiraran els suports existents. A més es crearà una nova canalització soterrada de telefonia i fibra òptica i un prisma soterrat per a enllumenat públic i les telecomunicacions municipals. Es reforçarà l'enllumenat en els passos de vianants i cruïlles amb lluminària amb led. 
Els semàfors existents amb el carrer de Torres i Bages es desplaçaran i s'instal·larà un avisador acústic per a persones amb deficiència visual. Aquestes persones també notaran que els guals que s'habilitaran a les voreres es pavimentaran amb peces de textura tàctil.
 
La formació d’orelleres propicien que les voreres s’eixamplin més, permetent la plantació de vuit arbres i la instal·lació de grups de bancs i cadires, fets de llistons de polímers reciclats, que crearan zones de descans, en especial davant l'Escola Jardí on s'hi col·locarà una barana per a la protecció dels vianants.

També us pot interessar

 

COMENTARIS

Hi ha transparència als comptes de l'ajuntament de Granollers?
Un grapat de persones compromeses amb la transparència, 21/04/2017 a les 11:43
+6
-0
Recentment, la Universitat Autònoma de Barcelona ha distingit amb el segell de Qualitat i Transparència a 93 municipis, entre els quals hi són: La Garriga, Lliçà d’Amunt, Martorelles, Mollet del Vallès i Vallromanes.
Tots aquests municipis del Vallès Oriental han rebut aquest important reconeixement que és un orgull i també una garantia de Qualitat i Transparència pels ciutadans que viuen en ells.

Però malauradament, Granollers capital del Vallès Oriental, no va ser distingida per aquest Segell de Qualitat i Transparència.

Fer obres, ampliant voreres i endreçar parcs i jardins no sembla que sigui el mateix que garantir la Qualitat i Transparència en els comptes de l'ajuntament de Granollers.
I encara és més sospitós i menys transparent, si les obres del carrer Girona, del Passeig de la Muntanya, de l'aparcament del Passeig de la Muntanya, del carrer Vinyamata i de la plaça Onze de Setembre van ser realitzades per la mateixa empresa. Obres i Serveis Roig, S. A.

És evident que els ciutadans de Granollers no reben la transparència que mereixen de l'ajuntament. Només som un grapat de ciutadans compromesos amb la ciutat els que treballem perquè això canviï, també volem dir que no pertanyem a cap partit polític.

Granollerins!, l'ajuntament de Granollers governat per majoria absoluta del PSC, en té un superàvit d'uns 10 milions d'euros anuals!
En què es gasten aquests 10 milions el Sr. Mayoral i els 12 regidors del PSC?

Els granollerins també exigim com capital del Vallès Oriental, que Granollers rebi el Segell de Qualitat i Transparència en els comptes.
Unas obras muy caras para un tramo muy corto
Antonio Carrizo (yo también estoy preocupado por la ciudad), 22/04/2017 a les 10:40
+2
-0
Hay muchas cosas que hace este ajuntamiento que no se entienden.
Yo estoy de acuerdo con los comentaristas anteriores que piden para Granollers el reconocimiento de calidad y transparencia en las obras y en las cuentas del ayuntamiento en general.

Yo he trabajado durante muchos años en obras, vaya esto por delante.
Que remodelar un tramo de 180 metros de una calle de unos siete metros de ancho cueste nada menos que 358.753,00 euros me parece exagerado.
El coste de cada metro lineal sale a 2.000 euros!!

Para ver que es desmesurado podemos compararlo con las obras que se hicieron en el Passeig de la Muntanya en 2015.
Fue una obra con una longitud de 550 metros lineales de una calle con más de 15 metros de ancho. y El presupuesto inicial fue de 886.703,90 pero el coste final se redujo a 701.000 euros.

Por tanto el coste del metro cuadrado lineal del Passeig de la Muntanya fue de 1.275 euros, nada menos que 725 euros por metro cuadrado más barato!

El coste de la obra de Ponent es muy sospechoso!

Adjunto link características y coste de la obra del Passeig de la Muntanya.Què en pensa la Crida per Granollers-CUP respecte les obres?
Francesc M., 24/04/2017 a les 17:16
+1
-0
M'he quedat meravellat pels dos comentaris anteriors.
Un grup de persones que estan compromeses per la ciutat i vetllen per la transparència, sense pertànyer a cap grup polític, i a més les dades comparatives del senyor Antonio Carrizo que pel que diu i es veu, en té experiència en pressupostos d'obres.

Jo vaig votar a un partit que va aconseguir 2 regidors a les últimes eleccions municipals de maig del 2015 i pregunto a aquest partit.
Està d'acord la Crida per Granollers-CUP amb aquests pressupostos d'obres del carrer de Ponent per part de l'ajuntament de Granollers?

L'eslògan de la Crida per Granollers-CUP a les eleccions de 2015 va ser "Des del carrer, capgirem Granollers"
Alguns dels temes al programa de La Crida CUP de 2015:
"Doten-nos de noves formes i espais de participació popular vinculants, sobretot en els pressupostos o els plens"
"Apliquem mesures de transparència en regidors i càrrecs polítics per evitar la corrupció."

Voldria preguntar a la regidora Maria Oliver i al regidor Eduard Navarro si ells també han comparat obres fetes a Granollers pel PSC, i si han fet càlculs comparatius.
Estalviar diners en obres "inflades" ens podria donar més recursos econòmics per mitigar la pobresa a Granollers.
Gràcies.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Presentació de l'estudi al Consell Municipal Escolar | Toni Torrillas
01/01/1970
Amb l’estudi finalitzat, el Consell Escolar Municipal organitza uns tallers oberts a la participació de la comunitat educativa per tal compartir propostes i línies d’actuació
Un cotxe amb una etiqueta ambiental aparcat a Barcelona | Adrià Costa
Jordi Bes
01/01/1970
Dur el distintiu és voluntari però recomanable: la Guàrdia Urbana comprovarà la matrícula abans de sancionar a qui circuli malgrat tenir-ho prohibit
Edifici de Correus a Manresa | CWM
01/01/1970
Els anarcondicalistes asseguren que "la insuficiència de llocs de treball i la precarietat laboral" afecten seriosament "al dret dels usuaris a rebre amb la qualitat i terminis corresponents la seva correspondència"