La primavera al Montseny

Un nou relat del Grup d'Escriptors del Montseny

per Joan Rubiralta , Montseny, 13 d'abril de 2017 a les 13:06 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 13 d'abril de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Els qui tenim la sort de viure a la zona d’influència del Montseny, som molt afortunats, i això és així encara que la majoria no se n’adoni. Sempre he cregut que és bo poder viure les quatre estacions que cada any ens brinda, però de totes quatre n’hi ha dues que em són especialment plaents: la primavera i la tardor. Ambdues tenen característiques que si fóssim prou observadors ens n’adonaríem i així les gaudiríem més.

Ara i aquí, em voldria centrar en la primavera. A gairebé arreu de la nostra zona, només hem de sortir de casa per veure la natura al davant. Cal que obrim els ulls no solament per mirar sinó per veure de veritat la meravella del territori que ens envolta i sentir com es presenta i com ens fa sentir mes joiosos de poder-ho presenciar. El color predominant, com no podria ser d’una altra manera, és el verd. El verd de la nova vida de les plantes que ens acompanyaran la resta de l’any i que ara rebroten després de passar temps adormides pel fred i que és un gran espectacle adonar-nos de la gran diversitat de verds que hi ha. Dels més clars al més foscos, dels més lluents al més setinats, dels més extensos dels camps fins els més menuts de les plantes de test.


Amb tot, no solament hi ha el verd sinó que molts altres colors ressusciten. Així veiem els brots dels geranis, de les marqueses que tornen a despuntar, les hortènsies, les margarides, les flors grogues i/o vermelles dels arbustos que es van revifant, les fulles de diversos colors dels arbres on a més del verdós omnipresent, s’hi barregen altres colors composant tots plegats una simfonia cromàtica  que ens alimenten els sentits i la joia de viure en aquesta terra.

En fi, a la primavera montsenyenca tenim una natura esclatant al davant que ens inaugura una nou temps que esperem que sigui tant carregat d’esperances com la mateixa llei de vida de les plantes segons la qual hauríem d’aprendre a viure-la amb la màxima intensitat com elles fan.

 

 

Participació