alimentació

Unes 400 persones participen a Granollers al dinar contra el malbaratament alimentari

Els ingredients de l'anomenat dinar d'aprofitats han estat donats per una cinquantena d’establiments

per Redacció, 10 d'abril de 2017 a les 11:10 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 10 d'abril de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Plaça de la Porxada s’ha omplert aquest dissabte per l’anomenat dinar d’aprofitats, l’acte central de la festa contra el malbaratament alimentari organitzada per la Plataforma Aprofitem els Aliments. Una iniciativa que ha comptat amb la implicació d’entitats com La Magrana Vallesana, El Xiprer, Mans Unides, Granollers en Transició i el Consorci per la Gestió de Residus del Vallès Oriental.

El dinar s’ha fet amb els ingredients que s’han espigolat en una cinquantena d’establiments que els han donat perquè no els podien vendre. La cuinera granollerina Ada Parellada i els cuiners del Gremi d’Hosteleria del Vallès Oriental han estat els encarregats de cuinar-los, juntament amb diversos voluntaris.

 

Ada Parellada i diversos voluntaris, servint el dinar Foto: Plataforma Aprofitem els Aliments


Els aliments que s’han utilitzat eren pa, fruites i verdures. De tot plegat n’ha sortit un saltejat de col, carbassa, soja, espinacs, bledes, pera crua i crostonets i un segon a escollir entre crema de carbassa, amanida d’api escabetxat amb mandarina i vinagreta de maduixa, migas vegetarianes i saltejat de col i carxofes. Per últim, de postres, els comensals han pogut menjar púding de plàtan i poma de dues textures amb canyella.

 

El xef i president del Gremi d'Hosteleria, David Vázquez, preparant el dinar Foto: Plataforma Aprofitem els Aliments


Ada Parellada ha destacat la necessitat de promoure un canvi de valors per evitar el malbaratament alimentari “que porta a llençar aliments cada dia”, que cal revaloritzar  l’aliment mes enllà del calor econòmic i que cal reduir la producció per adaptar-la a la demanda. En aquest sentit, Míriam González, de l’organització, ha lamentat que l’actual model de menjar fa que en totes les parts de la cadena es llenci menjar: “No busquem culpabilitzar a ningú, però sí que volem que tothom faci alguna cosa per prevenir que es llenci menjar”, ha destacat.

 

 

Participació