herència

L'Ajuntament de Sant Esteve de Palautordera cobra una herència de 490.000 euros per ensenyar música

Aquesta quantitat és la meitat del total de l'herència deixada per Jaume Puig i Arabia, un veí del municipi, traspassat el 2014 | L'altra meitat s'ha deixat a la Generalitat de Catalunya que també haurà de destinar-la a la mateixa finalitat

per Redacció , 27 de març de 2017 a les 16:34 |
A la banda esquerra de la foto el secretari i l'alcalde de l'Ajuntament de Sant Esteve de Palautordera amb representants de la Generalitat | AJSEP
Aquesta informació es va publicar originalment el 27 de març de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

L'Ajuntament de Sant Esteve de Palautordera divendres de la setmana passada va rebre de la Direcció General de Patrimoni de la Generalitat el xec de 490.000 euros corresponent al cinquanta per cent de l'herència que l'any 2014 va deixar Jaume Puig i Arabia, fill de la masia de Can Pujolet de Sant Esteve. Aquests diners, segons el que va deixar constància en el testament, s'hauran d'invertir en l'ensenyament musical al municipi.

Jaume Puig i Arabia va deixar la seva herència a parts iguals entre l'Ajuntament i la Generalitat. Per tant, l'altra meitat de l'herència serà transferida al Departament d'Ensenyament de la Generalitat que també haurà de destinar aquests diners a l'ensenyament musical.Tal com ja va explicar NacióBaixMontseny en el seu moment, el fill de Can Pujolet tenia un patrimoni dividit en una part econòmica en comptes bancaris i una altra part en tres propietats: La masia de Can Pujolet, a Sant Esteve de Palautordera, un habitatge al passeig del Remei a Santa Maria de Palautordera i un estudi a Barcelona. Aquestes propietats s'havien de vendre en el termini de tres anys mitjançant un marmessor que es va fer càrrec de promocionar la venda, d'on n'ha sortit la quantitat final en diners rebuts tant l'Ajuntament de Sant Esteve de Palautordera com la Generalitat.

Ja en aquell moment l'Ajuntament va manifestar la seva voluntat de fer realitat l'objectiu del testador així com poder posar el nom de Jaume Puig i Arabia a un equipament municipal destinat a l'ensenyament musical.


 

 

 

 

Participació