alimentació

Granollers farà una festa contra el malbaratament alimentari

Es farà el 8 d'abril i inclourà un dinar cuinat per Ada Parellada amb la col·laboració de persones voluntàries fet amb menjar sobrer de productes agraris i d'establiments comercials

per NacióGranollers, 20 de març de 2017 a les 17:34 |
La presentació del dinar d'aprofitats s'ha fet aquest matí a Can Jonch. Centre de Cultura per la Pau, on també es farà difusió d'aquesta activitat | Ajuntament de Granollers
Aquesta informació es va publicar originalment el 20 de març de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Granollers organitzarà el pròxim 8 d'abril un seguit d'activitats per conscienciar la ciutadania que no s'ha de fer malbé el menjar. L'acte central serà un dinar popular gratuït per a 300 persones que es cuinarà amb productes que s'hauran recuperat de comerços de la ciutat i pagesos de la comarca. L'única condició per poder gaudir d'aquest dinar serà haver participat en alguna de les activitats previstes com un taller de cuina amb aliments aprofitats i un espectacle infantil relacionat amb el consum de vegetals, que es faran el mateix matí. També es podrà veure l'exposició interactiva Som gent de profit i un taller de Granollers en Transició que ensenyarà d'on vénen els aliments que consumim.
 

El menú que elaborarà la cuinera granollerina Ada Parellada s'adaptarà al que s'hagi espigolat (aliments descartats que s'acabarien llençant als contenidors a causa del seu aspecte o perquè estaven a punt de caducar, productes que no es poden vendre pel seu aspecte o que són excedents). La Plataforma d'Aprofitament d'Aliments és l'entitat que ajuda en l'organització, gestió i campanya del voluntariat per a l'espigolada i per cuinar els aliments. El Punt del Voluntariat situat a Can Jonch. Centre de Cultura per la Pau també farà difusió d'aquesta activitat i col·laborarà en la crida del voluntariat. 
 

Darrere de la iniciativa del dinar d'aprofitats hi ha l'ambientòloga Míriam González, que compta amb el suport organitzatiu d'entitats com la Fundació el Xiprer, la plataforma Aprofitem els aliments, Espigoladors, Granollers en transició i La Magrana Vallesana i amb la col·laboració institucional de l'Ajuntament de Granollers i el Consorci per la Gestió de Residus del Vallès Oriental, així com el suport econòmic de l'Agència de Residus de Catalunya.

 

Participació