PROGRAMA D'ACTUACIÓ MUNICIPAL

Mayoral diu que Granollers «està convertint les oportunitats en realitats»

L’alcalde de Granollers i cinc regidors expliquen el Programa d’Actuació Municipal per al 2017 | La nova Policlínica, les millores a la R3 i la C-17 i el pes de l’esport, l’educació i la pau, eixos del discurs

per Jaume Ventura , 11 de març de 2017 a les 13:20 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 11 de març de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.Granollers afronta l’any 2017 com un moment en què la ciutat “està convertint les oportunitats en realitats”. Això ha declarat aquest divendres al vespre l’alcalde de Granollers, Josep Mayoral, en la presentació del Programa d’Actuació Municipal per aquest any. En una sala d’actes del Museu plena, Mayoral ha explicat els principals reptes que creu que afronta la ciutat els pròxims mesos. Ha insistit que “governar és parlar i escoltar, però també transparència i avançar”.

Un dels temes que Mayoral ha posat sobre la taula ha estat el de la sanitat. Ha explicat que el 2017 serà l’any d’inici de les obres del solar de l’antiga Policlínica i que en les pròximes setmanes començarà la licitació del projecte. Mayoral ha precisat que el nou equipament tindrà un servei d’urgències que substituirà el que hi ha a l’Avinguda del Parc que integrarà el conjunt d’urgències que hi ha la ciutat i que tindrà capacitat per sis quiròfans sense ingrés. També ha avançat que en aquest punt hi haurà el Servei d’Atenció Sexual i Reproductiva de la comarca. D’altra banda, ha explicat que volen que sigui l’any de l’ampliació del servei d’atenció als malalts mentals de l’Hospital de Granollers i que passi dels 30 als 48 llits per a malalts de mitja estada; alhora, ha dit que espera que l’Hospital pugui ampliar l’UCI dels 10 llits actuals als 20.


Pel que fa a la mobilitat, Mayoral ha insistit en la necessitat de millorar el transport públic. Ha reconegut que el projecte per desdoblar la R3 entre Granollers i Parets i Les Franqueses i La Garriga avança a molt bon ritme i que les obres podrien inciar-se l’any 2018, i s’ha mostrat convençut que es remdoelaran les estacions del Nord i de França. Mayoral també ha insistit en demanar el trasllat de l’estació de mercaderies: “Parlem molt del Corredor del Mediterrani, però per fer-lo és imprescindible que aquesta estació estigui en un lloc amb ample de via europeu, cosa que no tenim a Granollers. Si el que ens expliquen és seriós aquesta estació s’ha de desplaçar”, ha etzibat.

L’alcalde de Granollers també ha posat sobre la taula la connexió ferroviària entre els dos vallesos: “Representa un canvi estructural perquè permetria anar de Granollers i Mollet a Sabadell i Terrassa sense fer transbordament. Si creiem que la lluita contra el canvi climàtic és essencial cal passar de l’eterna radialitat a la transversalitat”.


Pel que fa a la C-17, Mayoral ha explicat que s’està a punt de tancar un acord per construir un tercer carril per evitar els col·lapses i racionalitzar els accessos”.
L’esport, punt fort de la ciutat
 
Mayoral també ha citat l’esport com un pol d’atracció de Granollers i ha citat els esdeveniments que hi haurà fins a finals d’any, com el campionat del món de clubs de futbol sala, la F1, MotoGP, la Granollers Cup i el Campionat d’Espanya cadet d’atletisme: “És un calendari difícil d’igualar”, ha defensat un Mayoral que creu que la força de l’esport ha de servir per atreure més turisme. En aquesta mateixa direcció ha assenyalat el Mundial d’Handbol femení de l’any 2021, una cita que creu que és una gran oportunitat per la ciutat per fer créixer l’esport i l’handbol femení però també per repensar el Palau d’Esports: “Ara fa 25 anys dels Jocs Olímpics, i el Palau ens ha permès veure grans partits i acollir grans esdeveniments. Però cal tirar endavant, i el 2017 generarem el debat per repensar el Palau dels pròxims 25 anys”, ha avançat.

Granollers, ciutat educadora

Mayoral ha insistit amb el paper de Granollers com a ciutat educadora i ha recordat la importància de l’Assemblea de Ciutats Educadores que hi haurà a la capital de la comarca els pròxims dies. Una trobada on acudirà l’alcaldessa de Madrid, Manuela Carmena, amb qui Mayoral ha avançat que engegaran un fòrum per la nova governança local: “Serà un espai de reflexió i debat en què periòdicament convidarem governants de tot el món per buscar solucions globals des de la proximitat. Es tracta d’obrir noves perspectives en moments en què la política requereix de noves mirades”.

D’altra banda, l’alcalde de Granollers ha avançat que en els pròxims dies presentaran una eina per donar suport a les bones actituds a les comunitats de veïns: “Serà un intent de promoure el bon veïnatge, el fer de l’escala el primer espai de convivència, i no el de conflicte, acompanyant les comunitats que tinguin problemes o simplement generant bones pràctiques”. Per complementar-ho, s’ha posat en marxa un primer equip de policia de proximitat.

Finalment, Mayoral també ha defensat el paper de Granollers en suport a les entitats com el Fons Català de Cooperació en suport al drama dels refugiats i ha insistit en obrir les portes de la ciutat: “És vergonyant el paper dels estats. Mentre ells callen el municipalisme hem obert noves vies”, ha criticat. En aquest sentit, ha insistit en el paper de Granollers pel foment de la pau.
 

 

Participació