empresa i administració

​Consell Comarcal, PIMEC i la UEI volen facilitar que les PIMEs accedeixin als procediments de contractació menor

Signen un acord perquè les empreses del territori estiguin informades d’aquests contractes i puguin concursar-hi

per NacióGranollers, 23 de febrer de 2017 a les 10:41 |
Joan Carles Basi, Vicenç Paituví, David Ricart i Joaquim Colom, durant la presentació de l'acord | CCVOR
Aquesta informació es va publicar originalment el 23 de febrer de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Consell Comarcal del Vallès Oriental, PIMEC i la Unió Empresarial han signat un acord per impulsar l’accés de les petites i mitjanes empreses de la comarca a les contractacions menors del Consell Comarcal, però també a les que facin altres ens públics catalans. Segons han explicat, es tracta de facilitar la informació i l’accés a aquells contractes públics de serveis que van dels 500 als 18.000 euros.

Tot plegat es farà des de la plataforma Vortal, que permet a les empreses registrar-se de manera gratuïta per tal de rebre totes les ofertes publicades. El president del Consell Comarcal, David Ricart, ha destacat que d’aquesta manera es fa un pas més en el camí que els va portar el 2015 a aprovar les normes de procediment de contractació menor per tal d’assegurar la simplificació i garantir la màxima concurrència d’empreses. Les patronals han valorat molt positivament l’acord ja que, fins ara, el sistema de contractació feia que molts d’aquests serveis s’atorguessin a grans empreses.


Durant l’any en que el Consell Comarcal ha utilitzat el portal Vortal ha publicat 47 expedients, dels quals se n’han adjudicat 39 amb un valor total de més de 215.000 euros. Entre els serveis adjudicats s’inclouen serveis de missatgeria, de manteniment d’aplicacions informàtiques, llogues de material o la compra de mobiliari, entre d’altres.

 

Participació