Mobilitat

El Parlament demana que es paralitzi la licitació del Quart Cinturó entre Terrassa i Granollers

Una proposta de resolució a la Comissió de Mobilitat ho justifica perquè "el Govern ja està treballant en un pla de mobilitat del Vallès"

per Redacció , 16 de febrer de 2017 a les 12:45 |
La B-40, entre Terrassa i Viladecavalls. | ACN
Aquesta informació es va publicar originalment el 16 de febrer de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Comissió de Territori del Parlament de Catalunya ha aprovat aquest dimecres una proposta de resolució que reclama al govern de l'Estat que paralitzi la licitació de la redacció de l'estudi informatiu de la B-40, el conegut com a Quart Cinturó, en el tram de Terrassa a Granollers, perquè es considera que el Govern ja està treballant en un pla de mobilitat de les dues comarques del Vallès.

La proposta de resolució, presentada conjuntament per Junts pel Sí, Catalunya Sí que es Pot i la CUP, reclama també que l'Estat traspassi la "competència sobre qualsevol nova infraestructura de mobilitat al Vallès, com es desprèn del vigent Estatut de Catalunya" i que s'inclogui el "corresponent finançament per a poder-les executar".


A més, en el darrer punt, aprovat per unanimitat, es proposa convidar als ajuntaments de les dues comarques i a les entitats implicades perquè participin en l"elaboració del Pla de Mobilitat del Vallès. 
 

El diputat vallesà de Junts pel Sí Marc Sanglas ha destacat que el Govern ja treballa en la mobilitat a la zona i que, per tant, cal aturar aquesta obra. "Demanem al govern de Madrid que aturi aquest procés de licitació perquè el Govern de la Generalitat ja està treballant un Pla de Mobilitat del Vallès que té com a objectiu millorar la comunicació viària i ferroviària d’ambdues comarques, i també pretén afavorir el transport públic", ha defensat Sanglas.

"No té cap raó de ser que el ministeri de Fomento segueixi impulsant un projecte caduc i sense consens territorial, el que ha de fer el Ministeri és acabar les obres pendents de la B-40 entre Abrera i Terrassa abans de plantejar un projecte sense consens", ha afegit el diputat.

 

Mapa de l'estat actual de la B-40. Foto: Generalitat de Catalunya

 

Participació