joves

Granollers enceta un programa formatiu i lúdic de tallers de tarda per als joves de 12 a 16 anys

La proposta de nous tallers s'anomena 'Etcètera' i les inscripcions es faran a partir del 13 de febrer

per NacióGranollers , 13 de febrer de 2017 a les 18:15 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 13 de febrer de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Granollers oferirà tallers formatius i lúdics per a joves de 12 a 16 anys, que neixen amb la voluntat que, a les tardes, "passin coses significatives per a la gent jove". Aquest espai educatiu, anomenat Etcètera, és possible gràcies a la col·laboració dels centres d'educació secundària de la ciutat i de tots els equipaments culturals, socials i esportius.
 

El programa inclou activitats de dansa, fotografia, teatre, esports, entre d'altres, estaran obertes a tots els joves de la ciutat i, abans que el jove es decideixi per una activitat definitiva, poder fer uns tastes previs gratuïts. Totes les activitats es clouran amb l'elaboració d'un projecte final.

Les inscripcions es faran del 13 al 23 de febrer a www.grajove.cat o presencialment al Gra (de dimarts a divendres de 9 a 14 hores i de dilluns a divendres, de 16 a 20 hores). 

 
Els tallers que s'ofereixen són els següents:

 
El fluir de la dansa: Formació tècnica de dansa contemporània i danses urbanes. Al final del curs hi haurà la posada en escena d’una obra.
 
Els oficis de l'art. Descobrir des de dins què és una residència de creació i què s'hi fa. Un curs on els joves aprendran a registrar les seves creacions i accions audiovisuals. Palparan diferents tècniques artístiques de la mà d'artistes residents de Roca Umbert i faran les seves pròpies creacions.
 
Mou-te en bici: Un curs per aprendre a circular en bici per la ciutat amb seguretat, autonomia i eficiència, que permeti fer de la bici un mitjà de transport quotidià. En aquest taller s'aprèn a fer el manteniment bàsic de la bici, a circular de forma segura per la nostra ciutat, a circular en grup, a identificar els millors itineraris, a evitar robatoris. Adreçat a joves amb bicicleta pròpia.
 

El cartell del programa 'Etcètera' Foto: Ajuntament de Granollers

 
Mirades i diàleg: L'art en joc. Descobrir el Museu de Granollers mitjançant el joc, és l'objectiu d'aquesta activitat. Un espai d’activitat on a través de l’art els joves s'obriran a noves idees per ser creatius, sensibles i crítics al que els envolta i ser capaços de transformar-ho creativament, aprofitant les oportunitats que ens aporten totes les preguntes que genera una imatge.
 
La fotografia: Narració amb imatges. L'objectiu del taller és que els alumnes aprenguin a explicar una història amb fotografies, reflexionin sobre el valor de la imatge, la representació de l'altre i l’autorepresentació. Es faran una sèrie de classes teòriques en les quals s'abordaran les nocions bàsiques de tècnica fotogràfica (adaptada a qualsevol suport, mòbils, càmeres compactes, réflex, etc.) i temes com la composició, la narració visual i l'edició.
 
Escriure't: Activitat per descobrir com les experiències personals poden convertir-se en un diari, un poema, un conte... en una ficció escrita que, malgrat parlar de nosaltres, pot arribar a commoure infinitat de lectors i lectores. L'activitat serà a càrrec de l'escriptora Care Santos. Adreçat a nois i noies que els agradi escriure.
 
Taller de cinema. Fem un curtmetratge. Taller d'imatge i cinema amb unes sessions teòriques per conèixer el llenguatge cinematogràfic i una segona part més pràctica i creativa en què es realitzarà un curtmetratge i un treball conjunt amb el CineClub de Granollers. Per a joves a qui els fascini el cinema.
 
Fes teatre!: En aquest taller es faran exercicis d'autoconfiança i s'ensenyaran tècniques teatrals, amb una professora d'excepció: Marta G. Otín, de l'escola Arsènic.
 
Club de makers: Taller orientat a nois i noies que els agrada l'electrònica i la realització de petits projectes de realització pròpia. Es treballarà amb diferents components (llums led, plaques electròniques, resistències...). Els assistents acabaran projectant i produint el seu propi projecte. 

 

Participació