promoció econòmica

Granollers tindrà un nou mercat del dissabte

Es farà a la Plaça de la Corona i és una prova pilot d'un any amb la intenció de consolidar-lo | Estarà format per 19 parades de pagesos o artesans del territori que oferiran carns i embotits, formatge, oli, conserves, mel i cervesa, gairebé la meitat de l’oferta de productes ecològics

per NacióGranollers, 20 de gener de 2017 a les 12:48 |
La Plaça de la Corona de Granollers | Google Street View
Aquesta informació es va publicar originalment el 20 de gener de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El dia 28 de gener s'inaugurarà a Granollers el nou Mercat del dissabte, un mercat alimentari on totes les parades seran de pagesos o artesans del territori. El projecte s’emmarca dins la dinamització econòmica de la ciutat i de la comarca i els seus objectius són donar suport els pagesos i elaboradors del territori oferint-los una via de venta directa; reorganitzar una part de l’oferta comercial de productes alimentaris artesans ja existent els dissabtes en diverses places de Granollers; fer més visible i atractiva aquesta oferta, incrementant-ne la qualitat, la singularitat i la proximitat, i atraure visitants a la ciutat. 
 

El cartell del nou mercat Foto: Ajuntament de Granollers


El mercat es desenvoluparà cada dissabte de 9 a 14:00 hores a la plaça de la Corona. Es tracta d’una prova pilot d’un any, amb intenció que es consolidi.

La selecció dels productors i elaboradors s’ha fet per concurs, on s’han valorat aspectes com la proximitat, els distintius d’origen i qualitat alimentària (producció ecològica, Denominació d’Origen i altres), o la utilització de varietats i races locals.


Al mercat hi haurà 19 parades, algunes de les quals seran compartides entre diferents projectes, de manera que en total hi participaran més 25 productors o elaboradors. Al mercat s’hi podrà trobar productes d’una quinzena de pagesos, a més de diversos elaboradors de carns i embotits, formatge, oli, conserves, mel i cervesa. Gairebé la meitat de l’oferta serà de productes ecològics.

La majoria de productors seran de la comarca, i alguns de Palou, tot i que també n’hi haurà del Maresme, Baix Llobregat, Lluçanès, Ripollès, Empordà i el Camp de Tarragona.


L’Ajuntament té intenció de desenvolupar periòdicament accions de dinamització del mercat, i de concentrar a la plaça de la Corona les diferents fires i activitats alimentàries o gastronòmiques de la ciutat.

Dissabte 28, dia de la inauguració, hi haurà actuació musical de Bridges Trio, a les 11:00 hores.

 

Participació