memòria històrica

Granollers commemora el Dia Internacional de l'Holocaust recordant les persones refugiades

A l'acte 'Mai més i enlloc' es llegiran fragments del llibre de Montserrat Roig 'Els catalans als camps nazis' publicat fa 40 anys

per NacióGranollers, 20 de gener de 2017 a les 11:37 |
L'entrada a Can Jonch | Ajuntament de Granollers
Aquesta informació es va publicar originalment el 20 de gener de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El pròxim dimarts dia 24 de gener, a les 19:30 hores a Can Jonch es farà l'acte artístic Mai més i enlloc per recordar i tenir present els milions de persones que van ser víctimes i que són víctimes, que fugien i fugen en l'actualitat, pels mateixos motius que es fugia del nazisme. Per segon any Granollers s'adhereix a aquesta commemoració, amb un acte on la paraula, amb l'actriu Mariona Casanovas, i la música de la cantautora Rusó Sala, "ens portaran per un recorregut on el passat i el present s'uneixen".
 

A més, també es celebraran els 40 anys del llibre de Montserrat Roig Els catalans als camps nazis. Segons l'ajuntament, es recordarà la barbàrie de l'Holocaust: "Tindrem present, molt present, la situació dels refugiats a Europa. La Montserrat Roig va defensar les persones més febles i vulnerables. La Roig prenia partit. Veia els buits de la història i lluitava per omplir els silencis. Va reivindicar la memòria històrica en un moment que no semblava important. La vida i l'obra de la Roig van ser una lluita contra la desmemòria".
 

Cartell de la jornada Foto: Ajuntament de Granollers

 

Participació