religió

L'església de Llerona apareix en un vídeo del Papa Francesc

Forma part d'un dels vídeos que difon de forma periòdica als seus feligresos | El rodatge es va fer durant el mes de desembre

per NacióGranollers, 18 de gener de 2017 a les 20:10 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 18 de gener de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.


L'església de Santa Maria de Llerona, a les Franqueses del Vallès, apareix en un dels vídeos que el Papa Francesc difon de forma periòdica als seus feligresos. Tal i com explica VOTV la imatge de la parròquia, que data de l’any 990, forma part del nou vídeo, amb el qual el Papa Francesc duu a terme la seva primera pregària audiovisual de 2017. Ja fa un any que el Vaticà publica un vídeo al mes i en aquest cas una part del rodatge s'ha fet a les Franqueses.


Com es veu en el vídeo, l’església i la campana vallesana apareixen uns instants a partir del segon 30. En el vídeo, però, només hi apareix una campana i una obertura al campanar, quan en realitat a la façana de l'església hi ha 4 campanes i 4 obertures. I és que en el muntatge es van eliminar perquè les mans estiraven una sola corda i es volia fer coincidir amb la imatge exterior.
 

Muntatge on es veu l'església que apareix al vídeo i la façana real Foto: NacióGranollers


El diaca responsable de la parròquia, Josep Maria Fernández, ha explicat a NacióGranollers que la productora encarregada de fer el vídeo es va posar en contacte amb ell perquè buscaven una església de l’estil de la que hi ha a Llerona, i que aquesta els hi va encaixar i la van gravar el mes de desembre: “Els hi vaig dir que si de seguida”, ha reconegut. A més, afegeix que en el vídeo només apareix una campana "perquè el papa en els eu missatge parla d'unitat".

 

Participació