pensions

ICV diu que el PP vol eliminar el sistema públic de pensions

La formació inicia a Granollers una campanya per informar però també “per desmentir les mentides” que creuen que s’estan dient | Neguen que l’estat espanyol gasti molt en pensions i recorden que és molt menys que la mitjana europea | També Insisteixen que el que cal és ingressar més i destaquen que sense crisi econòmica hi hauria més i millors feines i, per tant, més cotització

per Jaume Ventura , 10 de gener de 2017 a les 16:21 |
El coordinador comarcal d'ICV, Jordi Manils; el responsable de l'àmbit de gent gran d'ICV, Ramon Pla; i el responsable de l'àmbit de gent gran d'ICV de la comarca, Xavi Hernández, durant la roda de premsa | Jaume Ventura
Aquesta informació es va publicar originalment el 10 de gener de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Iniciativa per Catalunya Verds posa el crit al cel: el govern del PP vol eliminar el sistema públic de pensions i substituir-lo per un privat. Aquest dimarts han explicat a Granollers la campanya que estan fent desmentir les mentides que, segons ells, s’estan dient sobre les pensions públiques.

El responsable de l’àmbit de gent gran d’Iniciativa, Ramon Pla, ha criticat que “a Espanya les pensions privades són minoritàries perquè les públiques funcionen bé, per la qual cosa s’opta per fer por a la gent, desacreditant i pressionant a través dels mitjans de comunicació”.


La campanya vol desmentir els arguments que donen els qui avisen que s’ha d’optar per una pensió privada. Neguen, per exemple, que l’estat espanyol gasti molt en pensions i recorden que és molt menys que la mitjana europea. Insisteixen que el que cal és ingressar més i destaquen que sense crisi econòmica hi hauria més i millors feines i, per tant, més cotització. També demanen que l’estat compensi si el cost de la vida s’apuja per sobre l’increment de les pensions. Per tot plegat proposen derogar la reforma laboral, reduir la precarietat al mercat laboral, combatre l’economia submergida i que l’estat cobreixi les despeses de la Seguretat Social, no només les cotitzacions.

El coordinador comarcal d’ICV, Jordi Manils, ha defensat que les pensions “són un tema de voluntat política i bàsic en l’estat del benestar, i es pot garantir amb criteris polítics i econòmics i no depèn només de criteris demogràfics”.


Per la seva banda, el responsable de gent gran d’ICV al Vallès Oriental, Xavi Hernández, ha afegit que la situació obliga a asseure’s amb el govern per canviar la situació: “Estan posant la mà al fons de reserva, que és un dret que ens hem guanyat els jubilats”.

Des d’Iniciativa també s’avisa que les pensions no són només una cosa de futur, perquè recorden avui en dia moltes famílies subsisteixen només gràcies a aquests ingressos.


L'acte també ha servit per explicar les accions que ICV farà a la comarca per explicar aquesta campanya. Destaca l’acte central, que tindrà lloc el 24 de gener a les 19:00 a la Llagosta i que comptarà amb la presència de la diputada d'En Comú Podem Aina Vidal. 
 

 

Participació