nadal

​Tot a punt per la Cavalcada dels Reis d'Orient a Granollers

La comitiva de 135 persones sortirà a les 17:30 des de Roca Umbert

per NacióGranollers, 4 de gener de 2017 a les 15:05 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 4 de gener de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Granollers ja ho té tot a punt per la Cavalcada dels Reis d’Orient. La comitiva sortirà a dos quarts de 6 de la tarda des de Roca Umbert, encapçalada pels músics reials, seguits de la carrossa de l'estel-guia; el patge Gregori i els seus ajudants, els gregorins i les gregorines; el grup de patges equipat, per primer any, amb escales de colors per arribar a totes les finestres i balcons; la carrossa carregada amb les bústies i els patges saquers; les carrosses dels Reis d'Orient (que, enguany, aniran precedides de cada estendard i bandera corresponent); els patges en bicicleta; els 6 palets i la carrossa de regals; no hi faltarà la carrossa del carbó i els carboners (que desfilen per primer cop), ni tampoc l'autocar carregat de caramels. En total seran 135 persones, la majoria d'ells, patges, les que desfilaran acompanyant el seguici reial pels carrers de Granollers. 

El recorregut serà el següent: carrer Lluís Companys, carrer Camp de les Moreres, carrer Magallanes, carrer Francesc Macià, carrer Alfons IV, plaça de la Corona, carrer Anselm Clavé, carrer Joan Prim, carrer Ramon Llull, carrer Rafael Casanova, carrer Josep Torras i Bages, plaça Constitució. En aquest punt, Gaspar, Melcior i Baltasar seguiran a peu per Roger de Flor, carrer Mare de Déu de Núria, carrer Rec, carrer Santa Anna, plaça Cabrits, plaça l'Oli i la Porxada. 

 

El rei ros, a la cavalcada de l'any passat Foto: Ajuntament de Granollers


El Consell dels Infants donarà la benvinguda als Reis en nom de tots els nens i nenes, i el col·lectiu Avui Cantem els rebrà amb cançons. Tot seguit, l'alcalde els farà lliurament de la clau de la ciutat.  El Rei Blanc s'adreçarà, com ja és tradicional, a la ciutat i a continuació començarà la recepció, a partir de les 8 del vespre. 

 

El patge Gregori, a la cavalcada de l'any passat Foto: Ajuntament de Granollers


La cavalcada compta amb la participació de diverses entitats: Escoltes de Granollers, Colònies Sant Esteve, Esplai Guai de Palou, Xarxa de Centres Oberts, Granollers Pedala, Club Rugby Spartans Granollers i Correus. 

 
Abans de la cavalcada, la despertada 

La comitiva reial sortirà del campament de Roca Umbert a dos quarts de 6 de la tarda. Mitja hora abans, a les 17:00 hores, es farà la despertada dels Reis d’Orient amb l’ajuda de picarols.
 
El campament reial porta des d’aquest dimarts instal·lat a Roca Umbert. El primer dia que va obrir portes van visitar-lo unes 2.500 persones i més de 4.000 van passar pel conjunt de Roca Umbert, que, a més del campament, ofereix més activitats, com són Spamdarts, el mercat d'art i disseny i DFactory Christmas Market (fins al 8 de gener).   

 

Participació