ensenyament

L'Institut de Granollers passarà a dir-se Marta Estrada

L’opció de la científica granollerina ha estat la preferida per la majoria dels 170 vots | L’altra finalista va ser Can Rovireta, que és com es deien els terrenys on hi ha el centre

per Jaume Ventura , 1 de desembre de 2016 a les 12:43 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 1 de desembre de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L’Institut de Granollers passarà a dir-se Marta Estrada. Així s’ha decidit aquest dimarts amb els vots d’alumnes, personal del centre i familiars en una votació que ha tingut 170 vots. D’aquesta manera el centre portarà el nom de la científica granollerina, biòloga i oceanògrafa de prestigi internacional.

La directora del centre, Isabel Llorente, ha explicat que valora l’elecció “per la seva important carrera científica i perquè és una dona, era important que Granollers pogués tenir un institut públic amb nom de dona”. Estrada va col·laborar amb el centre en un congrés científic que van preparar els alumnes.

 

La científica Marta Estrada Foto: NacióGranollers


L’altra finalista era Can Rovireta, en referència als terrenys on es va construir al centre. Han estat les dues propostes que han arribat al final del procés. En total es van presentar 15 noms per part de tot aquell que va voler participar, tingués relació o no amb el centre. Al final el Consell Escolar va optar per les dues finalistes i que han pogut ser votades només per alumnes, mestres i personal i familiars.


Llorente s’ha mostrat satisfeta per com ha anat el procés: “Estem contents perquè tothom que ha volgut ha pogut presentar una proposta. La nostra intenció era que el nom sortís de Granollers, perquè és un centre públic de la ciutat”, ha reconegut.

El canvi de nom haurà de ser aprovat pel ple de Granollers del pròxim 21 de desembre.

 

Participació