arqueologia

Confirmen l'existència d'una nova vil·la romana a la Garriga

S’han trobat murs, diversos recipients per emmagatzemar gra i oli i una tomba amb part d’un esquelet

per NacióGranollers , 29 de novembre de 2016 a les 12:18 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 29 de novembre de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Arqueòlegs de l’empresa Àtics SL, contractada per la Generalitat, han confirmat que a la Garriga hi va haver una altra vil·la romana entre els segles I a.C. i el V d. C.

El jaciment, situat a la zona de la Bòbila, ja va ser documentat per l’historiador i notari Josep Maurí i altres aficionats a l’arqueologia durant els anys 50, després que a finals del segle XIX s’hi haguessin fet les primeres prospeccions. Algunes de les restes trobades durant aquells anys es troben al museu Episcopal de Vic.

 

Restes de la tomba que s'ha localitzat al jaciment de la Garriga Foto: Ajuntament de la Garriga


Els treballs actuals es van iniciar a principis del 2016, van incloure l’ús d’un georadar i han confirmat l’existència de murs d’habitatges, diversos recipients per emmagatzemar gra i oli i una tomba amb part d’un esquelet humà. 


El jaciment s’ha de sumar a l’extens patrimoni romà de la Garriga, amb alguns punts de grans dimensions com les vil·les romanes de Can Terrers o de Can Noguera.

Un cop s’acabi la campanya, les restes materials localitzades a les rases obertes s’inventariaran, s’estudiaran i es conservaran al Museu de Granollers.

 

Participació